Kent Haberleri

BESOB Kestel Büyük Sanayi Sitesi inşaatı devam ediyor!

Vali Karaloğlu, "Tamamlandığında bu komplike tesis, hali hazırda şehir ile iç içe girmiş bir görüntü arz eden esnafımıza ve kentimize pek çok kolaylık sağlayacak" dedi.

Vali Karaloğlu, BESOB Başkanı Arif Tak ile Kestel'deki site inşaatında incelemelerde bulundu 


ESNAFA MODERN TESİS 


Vali Karaloğlu, "Tamamlandığında bu komplike tesis, hali hazırda şehir ile iç içe girmiş bir görüntü arz eden esnafımıza ve kentimize pek çok kolaylık sağlayacak" dedi.


Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ile birlikte yapımı devam eden BESOB Kestel Büyük Sanayi Sitesi inşaatında incelemelerde bulundu. 350 hektar arazide doğal gazı, arıtma tesisleri, yağmur suyu ve dere ıslahı gibi altyapı çalışmaları yaklaşık 100 milyon lira bedelle hayat bulacak olan dev tesis 23 sektörden, 3 bin esnaf ve sanatkara hizmet verecek. 


KOLAYLIK SAĞLAYACAK 


'Ulu Şehir' de dağınık bir şekilde ticari faaliyetini sürdüren esnafı, bir çatı altında toplamayı hedefleyen proje inşaatında incelemede bulunan Vali Karaloğlu, "Bursa yıllardır, pek çok noktadan iş ve aş için gelen insanların gözde merkezi. Bu cazibesi akabinde bir takım sorunları da beraberinde getiriyor. İnşallah en kısa sürede inşaatı tamamlandığında esnafımızın bereket merkezi olacak bu komplike tesis, hali hazırda şehir ile iç içe girmiş bir görüntü arz eden esnafımıza ve kentimize pek çok kolaylık sağlayacak" dedi. 


ESNAFLARLA SOHBET 


125 esnafın dükkanlarını teslim aldığı, 70 esnafında çeşitli sektörlerde faaliyete geçtiği alanı da inceleyen Vali Karaloğlu, esnafla çay içerek bir süre sohbet etti. Bu projenin kendilerine ve şehre büyük güç katacağını belirten BESOB Başkanı Arif Tak da, projenin aynı zamanda Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız kazandıracağını belirtti.


Bursa'da Meydan