Kent Haberleri

BESOB'tan Bursa'lı esnafa modern tesis!

Vali Münir Karaloğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ile birlikte dağınık bir şekilde ticari faaliyetini sürdüren esnafı bir çatı altında toplamayı hedefleyen proje inşaatında incelemede bulundu.

Vali Münir Karaloğlu, BESOB Kestel Büyük Sanayi Sitesi inşaatında incelemelerde bulundu. 350 hektar arazide doğalgaz, arıtma tesisleri, yağmur suyu ve dere ıslahı gibi altyapı çalışmaları yaklaşık 100 milyon lira bedelle hayat bulacak olan dev tesis, 23 sektörden, 3 bin esnaf ve sanatkara hizmet verecek.


Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ile birlikte dağınık bir şekilde ticari faaliyetini sürdüren esnafı bir çatı altında toplamayı hedefleyen proje inşaatında incelemede bulunan Vali Karaloğlu, " Bursa yıllardır, pek çok noktadan iş ve aş için gelen insanların gözde merkezi. Bu cazibesi akabinde bir takım sorunları da beraberinde getiriyor, inşallah en kısa sürede inşaatı tamamlandığında esnafımızın bereket merkezi olacak bu komplike tesis, hali hazırda şehir ile iç içe girmiş bir görüntü arz eden esnafımıza ve kentimize pek çok kolaylık sağlayacak." dedi. 


125 esnafın dükkanlannı teslim aldığı, 70 esnafın da çeşitli sektörlerde faaliyete geçtiği alanı da inceleyen Vali Karaloğlu, esnafla çay içerek sohbet etti. Bu projenin kendilerine ve şehre büyük güç katacağım belirten BESOB Başkanı Arif Tak da, projenin aynı zamanda Bursa'da İd kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız kazandıracağını belirtti. 


Yeni Marmara Gazetesi