03 / 05 / 2024

Beta Van'da mağaza açtı!

Beta Van'da mağaza açtı!

Ayakkabı sektörünün en önemli oyuncularından Beta, Türkiye genelindeki 34’üncü, Van’daki ilk mağazasını faaliyete geçirdi. Van’ın internet satışlarının çok yüksek olması Beta’nın bu ilde mağaza açmasında önemli bir rol oynadı.



Ayakkabı sektörünün en önemli oyuncularından Beta, Türkiye genelindeki 34’üncü, Van’daki ilk mağazasını faaliyete geçirdi.


Van’ın internet satışlarının çok yüksek olması Beta’nın bu ilde mağaza açmasında önemli bir rol oynarken, İranlı turistler de hedef kitlesi arasında yer alıyor. 


Beta Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, Van’ın bu bölgenin en önemli şehirlerinden biri olduğunu belirterek, özellikle internet satışlarında Van’ın üst sıralarda olması nedeniyle mağaza açmaya karar verdiklerini söyledi. Van mağazasının İran’dan gelecek turistler için de önemli bir perakende noktası olmasını hedeflediklerini kaydeden Akyıldız, “Gelecek dönemde de İran pazarına açılma planlarımız çerçevesinde Van bizim için ilk adım olacak” dedi. 


İlk AVM açıldı


Akyıldız, şehrin yeni bir AVM’ye kavuştuğunu da aktararak, “Yeni mağazamız da bu AVM’de yer alıyor. Yeni mağazalaşma konusunda internet satışlarımız bize yol gösteriyor. Mağazamızın olmadığı şehirler listesinde internet satışlarında Van üst sıralarda yer alıyor. Bu ilde her kesimden müşterimiz var. Bizim müşterilerimizde kadın oranı yüzde 60, erkek oranı yüzde 40 düzeyindedir. Van’da bu oran kadınlarda yüzde 70, erkeklerde yüzde 30. Yani kadınların önemli bir ağırlığı bulunuyor” diye konuştu.


Van mağazasının İran’dan gelecek turistler için de önemli bir perakende noktası olmasını hedeflediklerini kaydeden Akyıldız, Nevruz bayramı dolayısıyla tatillerini geçirmek isteyen İranlıların 8-21 Mart tarihlerinde bu bölgeye akın ettiğini kaydetti.


Ciroda hedefi 65 milyon TL 


Yeni mağazalar açmaya devam edeceklerini dile getiren Akyıldız, “Kısa bir süre sonra İstiklal Caddesi’nde Grand Pera’da bir mağaza açacağız. Bu yıl 5 mağaza açma hedefimiz vardı. 4’ü kısa süre içinde açılmış olacak. 2017 yılında ise Erzurum’da ikinci mağazamızı açma hedefimiz var. Trabzon, Antalya gibi illerde de mağaza açmayı planlıyoruz” dedi. Bu yıl büyümeyi sürdüreceklerini de vurgulayan Akyıldız, şu bilgileri verdi: “2015 yılında 55 milyon TL ciro gerçekleştirdik. 2016 yılı beklentimiz ise 65 milyon TL. Yeni büyüme beklentimiz var. “


Milliyet


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;



Ayakkabı sektörünün en önemli oyuncularından Beta, Türkiye genelindeki 34’üncü, Van’daki ilk mağazasını faaliyete geçirdi.


Van mağazasının açılışı dolayısıyla açıklamalarda bulunan Beta Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, “Nevruz bayramı dolayısıyla martta İranlı turistlerden de önemli miktarda alım bekliyoruz. Gelecek dönemde de İran pazarına açılma planlarımız çerçevesinde Van bir anlamda  pazarı test ettiğimiz bir mağaza olacak" dedi. 



Akşam 


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Hazır giyim markalarının ardından Türk ayakkabı markaları da İran'da mağaza açmaya hazırlanıyor. Van'a şube açan Beta'nın Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, "Ardından İran'a gireceğiz" diye konuştu.


Ambargoların kalkmasıyla birlikte uluslararası şirketlerin takibine giren İran'a Türk giyim firmalarının mağaza yarışına ayakkabı markaları da katıldı. Beta, ilk adım olarak İranlıların alışverişe geldiği Van'a mağaza açtı. Beta Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, "Gelecek dönemde de İran pazarına açılma planlarımız çerçevesinde Van bizim için ilk adım olacak" dedi. Akyıldız, Van'daki mağazanın İran'dan gelecek turistler için de önemli bir perakende noktası olmasını hedeflediklerini kaydederek, "Nevruz Bayramı dolayısıyla tatillerini geçirmek isteyen İranlılar 8-21 Mart arasında bu bölgeye akın ediyor. Bu mağaza bir anlamda İran pazarını test edeceğimiz bir mağaza olacak. Buradaki satışlar sayesinde İranlı müşterilerimizin, renk, model tercihlerini öğrenmiş olacağız. İran pazarına açılmak için bir yıl bekleyeceğiz. Gelecek Nevruz'dan sonra bu ülkeye açılma planımız var" diye konuştu. 


5 yeni mağaza 

Bu yıl 5 mağaza açmayı hedeflediklerini anlatan Akyıldız şu bilgileri verdi: "2017'de Erzurum'da ikinci mağazamızı açma hedefimiz var. Trabzon, Antalya gibi illerde de mağaza açmayı planlıyoruz. 2015'te 55 milyon TL ciro gerçekleştirdik. 2016 beklentimiz ise 65 milyon TL. Geçen yıl 459 bin parça ürün sattık. Bunların 320 bin çifti ayakkabı. 11 Şubat itibariyle yeni sezonu açtık. Şu anda mağazalarımızın yüzde 50'sinde ilkbahar-yaz koleksiyonumuzun satışına geçtik. Şu anda satışlarımızın yaklaşık yüzde 30'u da yeni sezondan geliyor. Toplan çalışan sayımız ise 320'yi geçti." 


'Yabancılardan teklif alıyoruz'

Beta'ya ortaklık teklifi ya da satışıyla ilgili olarak da Akyıldız, görüştükleri fonlar ve şirketler olduğunu, işin matematiğine baktıklarını iyi olması durumunda bir ortaklığın olacağını söyledi. Akyıldız, "Türkiye'de olgunlaşmış, 150'nin üzerinde mağazası olan firmaların büyüme şansı çok fazla yok. Bizim ise bu anlamda şansımız yüksek. Hızlı karar alıyoruz ve hızlı büyüme gösteriyoruz" dedi. 


Vanlı işadamları Farsça öğrenecek

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), odaya üye işadamlarının İran'daki işadamlarıyla daha iyi iletişim kurabilmesi için Farsça dil kursu açacak. Van TSO Başkanı Necdet Takva, İran ile yaklaşık 560 kilometrelik sınırın, 300 kilometreye yakın kısmının Van'ı kapsadığını söyledi. İki yıl önce Van TSO'da İran Tüccar Danışma Ofisi'nin açıldığını anımsatan Takva, odaya kayıtlı İranlı tüccarların rahatlıkla kendilerini ifade edebilmeleri ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamak için bu ofisi hazırladıklarını söyledi. 


Sabah


Geri Dön