30 / 04 / 2024

Beyaz eşya pazarında bahar rüzgârı sürüyor

Beyaz eşya pazarında bahar rüzgârı sürüyor

15 Mart'ta başlayan ÖTV indiriminin hareketlendirdiği beyaz eşya sektörü yaz aylarında da canlılığını koruyor



Kimi markalar ÖTV sıfır uygulamasına devam ederken bazıları yüzde 2'lik yeni uygulamayı kendisi ödüyor. ÖTV oranını fiyatlarına yansıtan bazı markalarsa tüketicilere farklı kampanyalarla alternatifler sunuyor.
Yazla birlikte yeni çeşitlerin tanıtıldığı ve enerji tasarrufunun olmazsa olmaz sayıldığı pazarda kişiye özel ürünler, beyaza alternatif renkler ve tasarımlar  gözde... İşte beyaz eşyada bazı fırsat seçenekleri....

İndirim ve hediye fırsatı
Indesit ve Hotpoint Ariston ürünlerinde fırınlar hariç tüm ürünlerde yüzde 2'lik ÖTV indirimi sürüyor. Indesit Prime bulaşık makinesi ve TAN 6 L FNF no Frost bulaşık makineleri haziran ayı sonuna kadar nakit alımlarda indirim fırsatlarıyla satılacak. Prime bulaşık makinesi 107 TL'lik indirimle 959 TL'ye satılırken, buzdolabı 117 TL'lik indirimle 1099 liradan satılıyor.
Vestel 1.349 TL'ye satışa sunduğu A sınıfı no-frost Idea buzdolabını alanlara su pınarı hediye ediyor. Haziran ayı boyunca süren kampanyada ayrıca alışverişini Asyacard'la yapanlara 2010 yılında ödeme kolaylığı sağlanıyor.
"ÖTV ve KDV indirimine devam" diyen Arçelik'te no-frost buzdolapları 1.096'dan başlayan taksitlerle satılırken, Techtouch bulaşık makineleri  370 TL değerinde Telve kahve makinesi hediye ediyor. Samsung ise, no- frost buzdolabı SRL-629EV ve SRL-629EVS'leri 2.299 TL yerine 1.480 TL'den satışa çıkardı. Firma ÖTV ve KDV indirimine ek kampanya kapsamında, buzdolabı alanlara ikinci üründe yüzde 20 indirim  yapıyor.

İki güne özel kampanya
Hotpoint-Ariston'un, ekonomik yollarla ankastre ürünlerini yenilemek isteyenlere özel yaptığı iki günlük indirim kampanyası dahilinde davlumbaz, set üstü ocak, fırından oluşan üçlü ankastre setler 899 TL. Pazar günü sona erecek iki günlük kampanyada setler standart fiyatları üzerinden 370 TL'lik indirimle satılıyor.

ÖTV ve KDV'si şirketten
ÖTV oranı yüzde 2 olarak belirlenmiş olmasına rağmen ÖTV almayan Electrolux 30 Haziran'a kadar solo ve ankastre ürünlerde "ÖTV ve KDV'si bizden" kampanyasına devam ediyor. Electrolux'ün dar mekânların ve yazlıkların kurtarıcısı olan 18 litre kapasiteli, tezgâh altı buzdolabının vergilerden arındırılmış fiyatı 618 TL. Değişebilen kapısıyla ürün her yöne uyum sağlıyor.
Hükümetin ÖTV indirimine ek olarak Bosch, tüketicilere ÖTV ve KDV'nin toplamı oranında bir indirim daha sunuyor. Bosch'un geçen ay satışa sunduğu ProEnergy 1200 watt'lık güçle, 2400 watlık elektrikli süpürge performansı sunan Proenergy 529 TL fiyata sahip.

Yapıştır, buzdolabın zevkini yansıtsın!
Beyaz renkten sıkılıp değişiklik arayanlar ve buzdolabını yenilemeden farklılık yaratmak isteyenler çareyi Profilo'nun sticker'larında buluyor. Tüketiciler Profilo bayilerinde sunulan ve dönemin modasını yansıtan farklı tasarımdaki `sticker'larından alarak buzdolaplarını zevklerine uygun şekillendirebiliyor.
Çamaşır ve bulaşık makinesi üzerinde de kullanıma olanak sağlayan sticker'lar istenildiği zaman iz bırakmadan çıkabiliyor.
Milliyet


Geri Dön