16 / 05 / 2024

Beyaz eşya satışlarında beklenmedik gelişme! İşte detaylar!

Beyaz eşya satışlarında beklenmedik gelişme! İşte detaylar!

Beyaz eşya satışlarında beklenmedik bir gelişme yaşandı. İşte merak edilen detaylar!



BEYAZ EŞYA SATIŞLARI DÜŞTÜ MÜ?

TÜRKBESD açıkladığı verilere göre beyaz eşya satışları Haziran'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 düştü. İhracatta da aynı dönemde yıllık yüzde 6'lık gerileme yaşandı. Beyaz eşya sektöründe Haziran ayı iç satış, ihracat ve üretim alanında da  sınırlı da olsa kayıpların olduğu bir ay oldu.

TÜRKBESD verilerine göre beyaz eşya iç satışları Haziran'da yıllık yüzde 2 geriledi. İhracatta aynı dönemde yüzde 6'lık kayıp olurken üretim adedi ise yüzde 8 azaldı. 6 aylık döneme bakıldığında 6 ana üründe beyaz eşya ihracatı adet bazında 2021’in aynı dönemine göre yüzde 1 oranında artış yaşandı. TÜRKBESD’e üye firmaların aynı dönemdeki Türkiye satışları ise yüzde 8 oranında düşüş de oldu.

TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, Türkiye’nin dünya beyaz eşya üretiminin yüzde 7’sinin gerçekleştiğine ve son 10 yılda 199 milyon adet üretim gerçekleştirdiğini dile getirerek, “Beyaz eşya sektörü olarak 2021 yılında ihracatımızı yüzde 16 oranında artırmayı başararak, olumlu sonuçlar aldık. Hammadde fiyatlarındaki artış, tedarik sıkıntıları ve Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın bu koşulları daha da ağırlaştırmasıyla, 2022 yılı öngördüğümüz gibi küresel ölçekte zor bir yıl olmaktadır. Türkiye’nin lokomotif sanayilerinden biri olarak tüm bu olumsuzluklara güçlü bir şekilde karşı koyduğumuzu söyleyebiliriz. Üretiminin yüzde 75’ini ihraç eden beyaz eşya sektörünün rekabet gücünü koruması için atılması gereken adımlar, bu dönemde en önemli gündem maddelerimizin başında geliyor” şeklinde konuştu.

KREDİ KARTI TAKSİT SAYISI ARTIRILMALI!

İç pazarda ise daralmanın yılın başından bu yana devam ettiğine dikkat çeken Dinçer, “Tüketicilerin alım gücünü desteklemek üzere kredi kartı taksit sayılarının çoğaltılmasının faydalı olacağına düşünüyoruz. Buna ek, ÖTV’nin kaldırılması tüketicilerin ihtiyaçlarını daha rahat karşılamasını sağlayarak, talebi yükselterek, üretimin de güçlü şekilde devam etmesini sağlayacaktır” dedi.

Avrupa Merkez Bankası kritik faiz kararından sonra gözler dolara çevrildi!

Otoyol ödemelerinde yeni dönem! Yakında başlıyor!

Kira sözleşmesinde aman dikkat! Bu maddeler mutlaka olmalı! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön