Beyaz Eşya

Beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerine zam mı geliyor? E-ticarette yeni dönemin işareti! 

E ticaret sektörü gün geçtikçe büyümeye devam ederken, yeni hukuki düzenlemelere ihtiyaç da artıyor. Dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için yapılacak yeni değişiklikler ile şirketlerin belirtilen şartları sağlamaması durumunda internet üzerinden satış yapmasına izin verilmeyecek.İlerleyen günlerde ise internetten satış imkanı sağlayan platformlara yeni düzenleme geleceği öğrenildi

Türkiye’de e ticaret sektörü hızla büyümeye devam ediyor, şu an internet üzerinde faaliyet gösteren şirket sayısı ise 500 binden fazla.

İlerleyen günlerde ise internetten satış imkanı sağlayan platformlara yeni düzenleme geleceği öğrenildi. Söz konusu düzenleyeme uymayan firmalara ise internetten satış hakkı tanınmayacak.
 

Yapılacak hukuki düzenlemeler; sanal platformları, satıcıları ve alışveriş yapan vatandaşları da etkileyecek.
Bir firma, eğer sanal platformda çağrı merkezi yoksa, güvenli ödeme yöntemi yoksa ve sigortalı kargo uygulaması bulunmuyorsa satış yapmasına izin verilmeyecek.

Ayrıca yapılacak diğer bir düzenlemeyle de beyaz eşya ve küçük ev aletlerinin her yerde aynı fiyata satılması konusunda tedbirler alınacak. Bu durumun ise fiyatları yükseltebileceği kouşuluyor.