Sektörel

İşletmelerin gayrimenkul seçimleri değişti! Gayrimenkulde e-ticaret etkisi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Emre Keltek, işletmelerin gayrimenkul seçimlerinin değiştiğini belirtti. İşte o açıklamalar... 2021'de İstanbul’da kişi başına düşen e-ticaret harcaması 6

Web siteleri, mobil internet altyapıları ve mobil cihazlar sayesinde internet kullanımı daha da yaygın hale gelirken; e-ticaret rakamları da her geçen gün yukarı yönlü hareket ediyor. 2021'de İstanbul’da kişi başına düşen e-ticaret harcaması 6.324 Türk Lirası, Ankara’da 3.795 Türk Lirası ve İzmir'de 3.400 Türk Lirası olurken; EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Emre Keltek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Emre Keltek, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; gelişen teknolojilerin dükkan fiyatlarını da etkilediğine ve işletmelerin daha düşük kiraya sahip dükkânlarda faaliyet gösterip e-ticarete para harcadıklarına dikkat çekti. 

 

İnternet ve sosyal medya kullanım alışkanlıkları Türkiye raporuna göre, internette günde geçirilen süre 7,5 saat ve 2021 yılı itibarı ile internet kullanan kişi sayısı ise 62 milyon olarak belirlendi. 

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Emre Keltek, işletmelerin gayrimenkul seçimlerinin değiştiğini belirtti. İşte o açıklamalar...
 

İnternet kullanıcı sayısı ve mobil cihazlar üzerinden internette geçirilen süre yükseldikçe, e-ticaretin de önü iyice açıldı. 

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Emre Keltek, Türkiye nüfusunun yüzde 72'sinin internet kullanıcısı olduğuna dikkat çekerek, "Gelişen teknoloji ve artan e-ticaret bize, dükkanların kısmen eskisine göre daha az tercih edilir, depolamanın ise daha çok tercih edilir olduğu bir dünya getirdi. Artan e-ticaret, firmaların depolama, kurye ve kargo ağlarını güçlendirmesini gerektirmiştir" dedi ve özellikle büyük kentlerde ve kent merkezlerinde e-ticaret kullanımının daha yaygın olduğunu belirtti. Emre Keltek, bunun sebebinin kargolama ve depolama faaliyetleri altyapısı oluştuğundan daha sistemli yapılabilmesi olduğunu aktardı.

Gayrimenkul yatırımı arsaya kaydı! İşte arsa fiyatlarının en çok arttığı iller

Rusların konut talebi zirve yaptı!

TOKİ 250 bin sosyal konut projesinin ilk görselleri ortaya çıktı!