Kent Haberleri

Beyaz ete yüzde 20'lik büyük zam kapıda! Tavuk fiyatları 200 liraya dayanacak! 

Kırmızı et fiyatlarındaki arıtşlar sık sık gündem olurken, Ramazan öncesi başlayan beyaz ete zam furyasına yarın bir yenisi daha eklenecek.  Beyaz ete 11'inci zam yarın geliyor

Beyaz et fiyatlarında zam furyası, Ramazan ayından dört gün önce başlamıştı. Beyaz ete 11'inci zam yarın geliyor. 

Beyaz et zamlarının 11'incisinin pazartesi gününden itibaren geçerli olacağına dikkat çeken kasaplar, peş peşe gelen zamları vatandaşlara anlatırken güçlük çektiklerini dile getirdi. 

Beyaz ete yüzde 20'lik büyük zam kapıda! Tavuk fiyatları 200 liraya dayanacak! 

Sözcü Gazetesi'nden Latif Sansür'ün haberine göre; Aydın'daki kasaplar, alım gücü azalan vatandaşların yapılan zamlardan kendilerini sorumlu tuttuğuna vurgu yaparak, "Vatandaş kırmızı et, balık alamıyor. Alabildiği tavuktu. Ona da sürekli zam yapılıyor" ifadelerini kullandı. 

Fiyatlarla ilgili bilgi veren esnaflar, "Ramazan başlarken kemikli bütün tavuğun kilogramı toptan 26 lira civarında satılırken, pazartesi günü 64 liradan satılacak" diye konuştu ve mangal sezonunun başladığını aktararak, geçtiğimiz sene 25-30 lira olan kanatın pazartesi itibarıyla 140 lira olacağını belirtti. 

Esnaflar, bugünlerde girdilere büyük zam olmadığının altını çizerek, "Ama beyaz et sürekli artıyor. Bu zamları vatandaşa anlatamıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Zamların can sıkmaya başladığını dile getiren kasap Mehmet Demirci, konuya ilişkin "Bir süre öncesine kadar 5-6 liraya satılan tavuk sırtı kemik, çorbalık tabir ettiğimiz ürün şu anda 25 lira. Pazartesiden itibaren bu ürün 35 TL" değerlendirmesinde bulundu. 

Daha bir süre öncesine kadar bütün piliç fiyatının 35 TL olduğunu aktaran Demirci, "Nasıl oluyor da kemik sırt 35 lira oluyor. Bu gidişe kimse dur demezse kanat 250 lira olur, tavuk bonfile 200 lira olur, incik 220-230 olur. Bütün tavuk 100-120 TL olur" şeklinde konuştu. 

FİYATLAR 200 TL'YE DAYANIR 

Yüzde 20 zam yapılması halinde tavuk eti çeşitlerinin bazılarında fiyatlar neredeyse 200 TL seviyesine yükselecek. 

Bilinen bir zincir markette mevcut fiyatlar üzerinden yapılan son dakika hesaplamasına göre, şu an 133.90 liradan satılan tavuk kanatın kilogram fiyatı 160 liraya, 62.90 liradan satılan bütün tavuğun kilogram fiyatının 75.48 liraya, 159.90 TL'den satılan tavuk but kilogram fiyatının 191.88  liraya, kilogram fiyatı 90.32 TL olan tavuk bonfilenin fiyatının 108.38 liraya yükselmesi öngörülüyor. 

İŞKUR 130 bin personel alımı başvuruları başladı! İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? Kayıt olun, hemen başvurun!

Altın gümbür gümbür geliyor! Bu son dakika altın fiyatlarını görenler inanamadı! İşte 30 Nisan 2023 altın fiyatları

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası ne kadar oldu? Maaşlara zam var mı? Şimdi göz atın!

Gümüşün geleceği rekor rakam açıklandı! 1 gram bile gümüşü olanlar aman dikkat!