30 / 04 / 2024

Beyazıt Kütüphanesi ağustosta açılıyor!

Beyazıt Kütüphanesi ağustosta açılıyor!

İstanbul İl Özel İdaresi 1884'te açılan ilk milli kütüphanemiz olan Kütüphane-i Umumi-i Osmani'deki, bugünkü adıyla Beyazıt Devlet Kütüphanesindeki yenileme çalışmalarını sürdürüyor



Geçtiğimiz yıl 125. yılını kutlayan Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 4 milyon TL'ye mal olacak çalışmaların ağustosta tamamlanması planlanıyor. Atıl durumundan arındırılan, iç mekânlarda tesisat düzenlemelerine başlanan tarihi kütüphanede, elektrik ve mekanik tesisatıyla ilgili uygulamalar devam ediyor. Kütüphane ana mekânı olan okuma salonunda, kubbelerdeki kalemisi çalışmalar aslına uygun olarak yenileniyor. Proje çerçevesinde, 1980'lerde ana yapıdan ayrı, bahçeye inşa edilmiş ve yemekhane olarak kullanılan bina yıkılarak, depolama fonksiyonları ana bina içine kaydırıldı. Böylelikle özgün avlu yapısı, okuma avlusu olarak projeye göre yeniden düzenlenecek.

Daha önce imarethane kısmı restore edilen kütüphanede kitap sergileme üniteleri, okuma salonu ve sergileme holleri özgün yapı değiştirilmeden yeniden düzenlenecek ve nadir eserler, iklimlendirilmiş vitrinlerin teşhir ve tanzimi ile korumaya alınarak sergilenecek.

Habertürk

 


Geri Dön