30 / 04 / 2024

Beykoz Çayırı'na kısmi kurtuluş geliyor!

Beykoz Çayırı'na kısmi kurtuluş geliyor!

Beykoz Küçüksu Çayırı'nı bir bölümü tekrar esik günlerine döndürülecek. Beykoz Belediyesi kendisine ait kısmı yeniden halka açmak için çitleri yıktı. Ancak Marmara Üniversitesi'ne ait bölümün akibeti belirsiz…



40 yıldır tahrip edilen, adım adım yok edilen Beykoz'daki tarihi Küçüksu Çayırı'na bir darbe daha vurulduğunu yazmıştım geçen hafta... Birinci ve ikinci köprünün yapımı sırasında şantiye sahası olarak kullanılan, üçüncü köprü için de yine hafriyat alanı olarak kullanılması gündeme gelen, bir ara İETT garajı yapılan, bazı bölümlerine beton atılan çayırın şimdi de tel örgülerle çevrildiğini göstermiştim.

VATANDAŞ AYAKLANDI
Çayırın bir bölümünün mülkiyetini elinde bulunduran Marmara Üniversitesi, çayırı çitlerle bölüyor, mesire alanı halkın kullanımına kapatılıyordu. Elbette bu gelişme, yıllar yılı çayırı eski günlerine döndürmek için mücadele eden Beykozluları ayaklandırmıştı. Marmara Üniversitesi yetkilileri ise bir projelendirme yaptıklarını, otopark, çay bahçesi ve halı saha inşa edileceğini açıklamıştı.

Dün, çayırla ilgili çok önemli bir gelişme oldu. Hayır... Hayır...

Bu kez korkulan olmadı, Güzelim yeşil alanlara beton falan atılmadı. Tam tersi çayırın kurtuluşu için bir yeşil ışık yandı. Şöyle ki; Beykoz Belediyesi ekipleri, çayırın İBB'ye ait olan kısmındaki çitleri kaldırdı. Peki bu ne demek oluyor İşte bu sorunun yanıtı da Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'ten geldi. Başkan, çayırın bir bölümünün, yani belediyeye ait olan kısmının yeniden yemyeşil yapılacağı, tıpkı eskisi gibi kentin en önemli mesire alanlarından biri haline getirileceği müjdesini verdi:
'ÇAYIR OLACAK'
"Çayırın büyük kısmı İBB'nin mülkiyetinde. Büyükşehir Belediyesi de, bu araziyi Beykoz Belediyesi'ne tahsis etti. Marmara Üniversitesi'ne de ait küçük bir bölüm var. Üniversite yönetimi, çayırın tamamına çit çekmiş. Biz de bize ait olan arazideki çitleri kaldırdık. Kendi arazimizi halka açacağız. Zaten doğrusu da bu.

Burası tarihi özelliği olan bir çayır ve öyle de kalmak. Üçüncü köprünün şantiye sahası olarak da kullanılmayacak. Mesire alanı için hemen gerekli düzenlemelere başlayacağız. Yaza kadar da tamamlamayı amaçlıyoruz. Marmara Üniversitesi'yle daha önce bir protokol yapılmıştı, çayırın tamamının eskisi gibi piknik alanı olarak kullanılması için; fakat bu projeden vazgeçtiler."

Kaldırımın yenilenmiş hali!
 Fatihliler yıllar yılı Millet Caddesi'nin kaldırımlarının yenilenmesini istedi. Nihayet geçtiğimiz aylarda çalışma başladı. Projenin büyük bölümü de tamamlandı. Peki kaldırımlar yenilendi de ne oldu! Eskisinden beter! Güya bu bölümde çalışmalar bitmiş. Gelin görün ki kaldırımlar yine yürünmez halde.

TUZAKTAN FARKSIZ
Taşların arasında koca koca, anlamsız boşluklar bırakılmış, hatta bazı çukurlar tahta parçalarıyla derme çatma kapatılmış. Uzun lafın kısası kaldırımlar yayalar için tuzağa dönüşmüş. Engelliler için yine hiçbir düzenleme yok. Taşların arasında büyük boşluklar bırakılmış, hatta bazı bölümler tahta parçalarıyla kapatılmış.

Bu fotoğrafları çekip gönderen çevre sakinlerinin söylediğine bakılırsa haftalardır ortalık bu halde. İşin kötüsü eksikliklerin ne zaman tamamlanacağı, hataların nasıl giderileceği de belli değil. Peki bu caddenin hali ne olacak Kaldırımlar böyle mi bırakılacak Lütfen birileri bir açıklama yapabilir mi

Esra Boğazlıyan/Habertürk


Geri Dön