Beykoz nasıl kurtarılır?
Beykoz'da birçok vatandaş imar barışından faydalanamadı. Peki Beykoz'un imar sorunu nasıl çözülecek?
Dost Beykoz köşe yazarı Bilgehan Murat Miniç, bugünkü köşesinde Beykoz'un imar planlarını kaleme aldı.
İşte Bilgehan Murat Miniç'in 'Beykoz nasıl kurtarılır' başlıklı yazısı...
Beykozluları kurtaracak olan yine onların azim ve karalılığı olacaktır. Hepimizin gözbebeği, asırlık çınarımız, 112 yıllık güzide kulübümüz Beykoz 1908 tüm bileşenleriyle, yani taraftarı, yöneticileri ve sporcularıyla aynı hedefe kilitlenmedikçe bu kurtuluş zor gözüküyor. Zira takımın ihtiyacı olan esas şey ne para ne de maddi imkanlar değil, esas ihtiyacımız olan bir ülkü, bir hedeftir. Bu hedef doğru şekilde belirlenip top yekun o yolda gayret sarf etmez isek önümüzdeki yıllarda da amatör kümenin kenarlarında top koşturacağımız aşikar.
Beykoz’un sahilleri bir anda değişti. Hakikaten güzel bir hal aldı. Sayın Başkan gelir gelmez, üstelik Büyükşehir yetki alanında olmasına rağmen sahil düzenlemesini başlattı. Hızını alamadı, Denizcilik Lisesinin bahçesini de bu alanın içine kattı. Erbakan Kültür Merkezi’nin yıkılacağı, lisenin de tapudaki okul olma şartı ile bağışlanmasından dolayı kurtulduğu söyleniyor. Belediyenin de bir kısmı Çavuşbaşı’na zaten taşınmıştı. Kalanının da Kavacık tarafına geçip, sahildeki binanın kiralanacağı da söylentiler arasında. Eğer bunlar doğru ise, Beykoz sahillerinin Beykozluların parasıyla kimler için bir anda apar topar güzelleştirildiğini zaman bize gösterecektir. İnşallah biz yanılan tarafta oluruz.
Sayın Belediye Başkanımız geçtiğimiz ayki mecliste Beykoz’un imar planlarını muhalefetin yapmasını, bu takdirde kendilerinin de destek vereceğini beyan etmişti. Bugün Dost Beykoz’da okuduğumuz haberlere göre ise Sayın Aydın Çevre Bakanı Sayın Murat Kurum ve kurmayları ile İstanbul vekillerinin de olduğu bir toplantıya katılmış. Yine Sayın Başkan İBB Başkanı Sayın İmamoğlu'na da bu konudan bahsettiğini bildirmiş. İlk okuduğumda topu muhalefete atmanın aslında topu taca atmak olduğunu söylemiştim. Bugün bu kanaatim daha da güçlendi zira, Murat Aydın bu söyleminde samimi olsaydı, göreve geldiği günden bu güne kadar muhalefetin de içinde olduğu bir çalışma gurubu kurar, ilçemizde ki imar sorununu yakından bilen STK temsilcilerini, muhtarları, sorunlu bölgelerin temsilcilerini bir araya getirir ve her bölge için farklı komisyonlar oluşturarak çözüm için çaba gösterebilirdi.
Ama maalesef ki bu yapılmadı ve yapılacak gibi de gözükmüyor. Beykoz’un imar sorununu Beykozluların lehine olacak şekilde çözmek isteyen Belediye Başkanı ve Çevre Bakanının masasında yukarıda saydığım Beykozluların da birkaçı olmalıydı bana göre. Ufukta yine halka rağmen yapılacak planlar, itiraz devirleri, mahkeme ve iptal süreçleri ve yine sürüncemede geçecek yıllar görünüyor. Ha bir de “biz aslında planları yaptık ama muhalefet her şeye itiraz edip iptal ettiriyor" diyecek yeni nesil siyasetçiler. Gariptir kimse sormuyor; madem siz adamakıllı düzgün ve halkın yararına planlar yapıyorsunuz da bu mahkemeler kime hizmet ediyor ki ikide bir planlar iptal oluyor?