Genel

Beykoz Tokatköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm Meclis gündeminde!

Beykoz Tokatköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay konuyla ilgili soru önergesi verdi.  jpg'/>CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan Tokatköy Mahallesi'nin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasına ilişkin soru önergesi verdi

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan Tokatköy Mahallesi'nin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasına ilişkin soru önergesi verdi. 

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Beykoz Tokatköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme ilişkin sorularının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını talep etti. Altay, "Aşağıdaki sorularımın Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96 ve 99. maddeleri uyarınca yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim." diye konuştu. 

Peki CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Beykoz Tokatköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümle ilgili hangi soruları yöneltti? İşte detaylar...

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, "17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen depremde tek bir binanın hasar görmediği, zemin etüt raporlarında zeminin mermer katmanları olduğu raporlarla tespit edilen İstanbul İli Beykoz ilçesi Tokatköy mahallesi afet riski altındaki bölge olarak ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm kapsamına alınmıştır. Ancak süreç boyunca yaşanılanları gördüğümüzde amacın kentsel değil rantsal dönüşüm olduğudur. 
Beykoz Tokatköy Mahallesi 487 Ada 3 parselde Bakanlığınızın Emlak Konut ile başlatmış olduğu kentsel dönüşüm projesi Beykoz Belediyesi tarafından askıya çıkartılarak mahalle sakinlerine tebliğ edilmiştir. Proje askıda iken yasal süre içerisinde projeye itiraz edilerek yargıya başvurulmuş ve bu dava süreci halen devam etmektedir. Ancak proje için Ortaçeşme meydanında kurulan ofiste mahalle sakinlerinden muvafakatname alınmaya başlanmıştır. Proje ofisinde verilen bilgiler çelişkilerle doludur, belediye yetkilileri herhangi bir açıklama yapmamakta tek girişimleri imzaların bir an önce alınmalıdır. Bu yönde de gerek belediye başkanı, gerek yardımcıları gerekse de belediye zabıta ve yetkililerince mahalle sakinlerine baskı yapılmakta adeta yangından mal kaçırırcasına davranılmaktadır. 

Proje alanı 90 dönüm ve alanda 662 hak sahibine ait 238 bina bulunmaktadır. Beykoz belediyesinin 2/3 çoğunluk gerekçe gösterilerek yıkım ve tahliye işlemlerini başlatmak istemektedir. Boşaltılan kimi evlerin yıkımı nedeniyle mahalle yaşanmaz hale getirilmiştir. Fakat açılan davalarda görüldüğü üzere verilen muvafakat imzası 336'dır ve çoğunluk onay vermemiştir." açıklamasında bulundu.

Yabancıya konut satışında şok gelişme! Meclis'e geldi! KDV istisnası kaldırılıyor!

Kripto neden düşüyor? Bitcoin ve kripto paralarında düşüşün nedeni nedir?

TOKİ İstanbul projesi için start verdi! İstanbul'a 129 yeni konut geliyor! İstanbullulara büyük müjde!