27 / 04 / 2024

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm sorunu!

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm sorunu!

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaşların herhangi bir sözleşmeye imza atmadığı öğrenildi.



Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı, Tokatköy'de hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Dost Beykoz'da yer alan habere göre; Tokatköy'deki kentsel dönüşüm ofisinin önünde gerçekleştirilen basın açıklaması Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı adına İlçe Başkanı Muammer Koç tarafından yapıldı.  

Koç, Saadet Partisi olarak binalar sağlamlaştırılırken mahalle kültürünün bozulmadığı, komşulukların sürdüğü ve vatandaşların haklarının korunduğu bir dönüşümden yana olduklarını belirtti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Temmuz'da basın mensuplarına gerçekleştirdiği açıklamada dönüşüm çalışmalarının Ağustos'ta başlayacağı sözlerini anımsatan Muammer Koç, "Dönüşümle ilgili mevzuat analizi ayrıca yapılan plan notlarını inceledik. Diğer taraftan rezerv alan ilan edilen Tokatköy Ayazma bölgesinde vatandaşlarımızla, muhtarımızla, mahallede buluna sivil toplum örgüt temsilcileriyle istişareler yaptık ve sorunlarını dinleyerek durum tespitinde bulundu" diye konuştu.

Beykoz Tokatköy de kentsel dönüşüm sorunu!

Gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda vatandaşların yeterli bilgiye sahip olmadığına dikkat çeken Başkan Koç, Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı olarak Beykoz Belediyesi'ne sunulması amacıyla rapor hazırladıklarını belirtti. Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Muammer Koç, şu açıklamalarda bulundu: 

"Beykoz Belediyesinin 487 Ada, 3 Parsel sayılı taşınmaz ile alakalı 26.06.2019 tarih ve E.453760 sayılı yazısı ile "Rezerv Yapı Alanı" olarak belirlenmesi talep edilmiş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 21.10.2019 tarih ve 246456 sayılı oluru ile 487 Ada, 3 Parsel sayılı taşınmaz "Rezerv Yapı Alanı" olarak onaylanmıştır. 28.10.2019 tarih ve 251271 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yazısı ile Tokatköy Mahallesi 487 Ada, 3 Parsel üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş arasında imzalanan protokol hükümlerine istinaden Bakanlık ve Beykoz Belediyesi ortak çalışma yürütmektedir. Son yapılan plan kararlarından önemli bir nokta. "Rezerv Yapı Alanı" olarak belirlenen, Tokatköy Mahallesi 487 ada 3 parselin bulunduğu alanda Nazım İmar Planı değişikliği ve Uygulama İmar Planı yapılmıştır. Teklif imar planı sınırları, Meri Nazım İmar Planı ve onay aşamasında olan Uygulama İmar Planı ile uyumlu olması için, etrafındaki bazı yolları da içerecek şekilde, kısmen Rezerv Yapı Alanı sınırının yakın çevresini de kapsamaktadır. Planlama alanındaki mevcut nüfus 1715 kişidir. Planlama alanı 9,1 ha. büyüklüğünde olup, planlama nüfusu 2950 kişidir. Plan nüfus hesaplaması toplam inşaat alanı üzerinden yapılmıştır."

Koç, mahalle halkının yüzde 91,9'unun yeterince bilgilendirilmediğini, yüzde 8,1'inin ise bilgilendirildiği sonuçlarını gördüklerini dile getirdi. 

Koç, 100 haneye dönüşüme ilişkin sorulan herhangi bir sözleşme yapılıp yapılmadığı sorusuna herkesin hayır cevabını verdiğini belirtti. 

Beykoz Tokatköy de kentsel dönüşüm sorunu!

Başkan Muammer Koç, şunları kaydetti: 

"Tokatköylü hemşerilerimize tavsiyelerimiz, Beykoz’umuzun şirin mahallesi olan paha biçilmez değere sahip bir bölgesidir ve böylesine değerli bir noktada sizlerin de yaşama hakkı vardır. Çünkü Sizler, babalarınız veya dedeleriniz bu yerleri belki de üç kez satın aldınız, bu yerlerde mahalle kurdunuz nesil yetiştirdiniz.  Burada bir mahalle kültürü gelişti ve vazgeçilmez komşuluklarınız oluştu. Bundan dolayı gerek 2960 sayılı Boğaziçi İmar Kanununun ek maddelerine, gerekse de 2981 sayılı kanunun muhtelif maddelerine göre hak sahibisiniz."

Ne yapabilirsiniz? Tüm komşular birlikte hareket edilebilir, dernek kurulabilir, konu hakkında çok iyi bilgi sahibi olabilirsiniz. Saadet Partisi olarak bilgilendirme yapabiliriz. İlgili kurum ve kuruluşlarla hakkınızı aldığınız somutlaştırılmış yazılı sözleşme yapabilirsiniz."

Beykoz'un imar sorunu çözülüyor mu?


Geri Dön