18 / 05 / 2024

Beykoz'da icradan 355 bin TL'ye satılık apartman!

Beykoz'da icradan 355 bin TL'ye satılık apartman!

Beykoz İcra Dairesi; Beykoz'da yer alan 5 katlı kargir apartmanı satışa çıkardı. Apartmanın ihalesi 1 Mart'ta Beykoz İcra Müdürlüğü'nde yapılacak...



Verilen ilan şu şekilde;

Bir borçtan dolayı satılmasına karar verilen;

TAŞINMAZIN TAPU KAYDI VE YERİ:
Beykoz ilçesi Anadoluhisarı mah, 82 ada, 11 parsel sayılı 252,06 m2 yüzölçümlü Beş katlı Beş Daireli Bahçeli kargir apartmanın borçluya ait 1/3 hissesi açık artırma suretiyle satılıp-paraya çevrilecektir

TAŞINMAZIN İMAR DURUMU :
istanbul ili, Beykoz ilçesi, Anadoluhisarı mahallesi 10 pafta, 82 ada, 11 parsel sayılı yer, 22.07.1983 onanlı, 1/1000 ölçekli Boğaziçi öngörünüm Bölgesi uygulama imar planında" kısmen Konut alanında, Kısmen park-oyun Alanında, küçük bir kısmı da yolda" kalmaktadır.

27.02.2004 onanlı plan hükümlerinin 1.7 maddesine göre; 2960 sayılı yasanın geçici 4. maddesi uyarınca konut kullanımına arılmış olan alanlar yeşil alan statüsüne alındığından uygulama yapılmayacaktır. Park-oyun alanında kalan kısmında ise hiçbir şekilde yapı yapılamaz.

Parselde 2 adet Anıt ağacı mevcuttur, kesin yerleri ağaç rölevesi yapılarak tespit edilecek ve korunacaktır.Tanımlamalarda 05.11.1999 gün, 666 sayılı Kültür ve Tabiat varlıklarını koruma Yüksek Kurulu ilke kararı dikkate alınacaktır.

Diğer hususlarda değişik 01.08.2006 ve 27.02.2004 onanlı plan hükümlerine uyulacaktır

TAŞINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU :
Satışa konu taşınmaz, Anadoluhisarı mah. ibrahimbey sok. no:8 Beykoz adresiyle anılan otuzdokuz yıllık kadar olduğu an laşılan, iki bodrum, zemin 4 normal kat olmak üzere 7 katlı kargir bir bina bulunmaktadır. Binanın yedinci katı dubleks olarak inşa edilmiştir. Her katta bir daire bulunmaktadır.Her katın alanı 85,00 M2 dir. Daireler salon,iki oda,mutfak,banyb+wc den teşekkül etmekte olup, oda ve salon zeminleri laminant parke ıslak zeminler seramik kaplı, iç doğramaları mobilya, dış doğra malar PVC, kombi sistem kaloriferlidir. Taşınmaz Anadoluhisarı merkez mahlallesine 200 mt kadar mesafededir. Civarında konut olarak yapılaşma mevcuttur, Ulaşım kolaydır.

TAŞINMAZIN KIYMETİ: Borçluya ait hisseye 355.219,00 TL takdir edilmiştir.

SATİŞ ŞARTLARI:
1 - Satış 01.03.2011 salı günü saat: 15.00 den-15.15'e kadar Beykoz icra müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin ediien değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur.

Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 11.03.2011 Cuma günü Beykoz icra müdürlüğünde saat 15.00'den 15.15'e kadar ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çe virme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin,tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, tapu alım harç ve teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye ve birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylanmadan hariç bırakılacaktır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli, arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul ola caklardır. ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede.açık olup gideri verildiği'takdirde isteyen alıcıya bir' örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2008/4560 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur.

Satış ilanı tapu kaydında ad ve adresi geçipde tebliğ edilemeyen'ilgililere tebliğ yerine üzere ilan olunur.
Dosya No: 2008/4560 ESAS


Geri Dön