Kent Haberleri

Beykoz’daki yaklaşık 700 hane diken üstünde! Orman dışına çıkarılan alanlarda ne olacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Beykoz’un 9 mahallesinde yaklaşık 700 hanenin orman vasfı dışına çıkarılması tepkilere neden oldu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Beykoz’un 9 mahallesinde yaklaşık 700 hane orman vasfı dışına çıkarıldı. Beykoz’un pek çok mahallesinde vatandaşları yakından ilgilendiren ve 2018 senesinden  itibaren önceki dönem belediye başkanları Yücel Çelikbilek ve Murat Aydın tarafından takip edilen Ek 16’ncı madde ile ilgili çözüm 27 Haziran’da Resmi Gazete yayımlandı. Bu şekilde konu nihayete erdirilmiş oldu.

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, karardan haftalar sonra konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Beykoz Güncel'de yer alan habere göre; Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, bu evlerin orman sınırı dışına çıkarılması ile ilgili konuştu ve duruma tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanı kararıyla, Beykoz’da yaklaşık 700 hanenin içinde yer aldığı alanların orman dışına çıkarılmasıyla ilgili karardan dolayı endişeli olduğuna ve binlerce ağacın ranta kurban edildiğine dikkat çeken Köseler, "Beykozumuzun ormanları, gelecek nesillerin sadece fotoğrafını gördüğü alanlara dönüşmesin diye bu kararı takip edeceğiz" diye konuştu. 

Karara göre, Tokatköy, Gümüşsuyu, Bozhane, Cumhuriyet, Riva, Çengeldere, Elmalı, Örnekköy ve Zerzevatçı mahallelerinde orman alanında yer alan ev, bina ve müştemilatları kapsayan küçük çaplı parseller orman sınırı dışına çıkarılarak buralarda yaşayan yaklaşık 700 hane tapusunu alabilecek. 

Alaattin Köseler'in 192 bin metrekarelik alanda yaşayan yaklaşık 700 hanedeki binlerce Beykozlu vatandaşa karşı bundan sonraki süreçte nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu oldu. 

Mega kent  İstanbul’un Beykoz İlçesi Görele Mahallesi’nde tam 5 bin 801 metrekareden oluşan 26 parça ormanın, orman alanı dışına çıkarıldığı geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in aktardığına göre; Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’yla İstanbul, Amasya, Bingöl, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Niğde, Mersin ve Samsun’daki toplam 1 milyon 17 bin metrekarelik orman alanı, yerleşime açmak için orman sınırları dışına alındı. 

Bu ormanlar artık orman sayılmadığı için her türlü inşaatın gerçekleştirilebileceği ifade edildi.  

Çiftçiler dikkat! Ödemeler kalem kalem yapıldı: Tam 3 milyar TL'den fazla tazminat ödendi!

Ucuz konut için formül açıklandı: Hazine arazileri imara açılırsa fiyatlar düşer! 

ATEM Başkanı Akçam: Enflasyon düşerken kiralar yükseliyor!

İnşaat projelerindeki yanlışlar görenleri çileden çıkarttı! Yapıyı parası olan değil, uzmanlar yapmalı!