29 / 04 / 2024

Beykoz'un imar planı değişecek!

Beykoz'un imar planı değişecek!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Av. Kemal Kaya, Beykoz’da hayata geçireceği plan ve projeleri anlattı. Vizyonunu, “Beykoz’da bir şey değişecek, her şey değişecek” başlığıyla açıklayan Avukat Kemal Kaya, bölgenin yeniden imar edileceğini söyledi.



AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Av. Kemal Kaya, Beykoz’da gerçekleştireceği planları ve projeleri anlattığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda önemli müjdeler verdi.

Dost Beykoz Gazetesi'nde yer alan habere göre toplantıya, Dost Beykoz İmtiyaz Sahibi Kader Gür, Yazı İşleri Müdürü Sinan Kavrak, Haber Müdürü Gencebay Gür, Yayın Koordinatörü Ekrem Tuncer, yazarlar Bilgehan Murat Miniç, Ferda Kazancıbaşı ve Raif Öztürk katıldı. 

Vizyonunu, “Beykoz’da bir şey değişecek, her şey değişecek” başlığıyla açıklayan Avukat Kemal Kaya, projeler hakkında detaylı  açıklamalarda bulundu.

Beykoz un imar planı değişecek!

“Halkla beraber çözüm arayacağız”

Kaya, “Biz Beykoz’a Kesintisiz Halk Memnuniyeti Yönetim Sistemini getireceğiz. Bunu değişik yerlerde değişik şekillerde ifade ediyorum. Her türlü probleme, her türlü sıkıntıya halkla beraber çözüm arayacağız. Halkı insanımızı bu çözümde yanımıza alacağız. Onların görüşlerini düşüncelerini inşallah yönetimimizde baş tacı edeceğiz. Yani fonksiyonel halkın sahiplendiği sürdürülebilir bir hizmet anlayışını hâkim kılacağız. Nasıl olacak bu? Beykoz’un genelindeyse; Beykoz halkının tümüne, eğer bir bölgeye bir kısma ait bir çalışmaysa orada yaşayan insanlarla yapmak istediğimiz şeyi paylaşacağız. Eğer orada yaşayan insanlar bu hizmetin bu şekilde yapılması gerektiği konusunda bize onay verirse yapacağız, halkın ön gördüğü projedeki düzeltmeleri de yaparak projeyi ona göre uygulayacağız. Böylece proje hem fonksiyonel olarak hem de gerçekten halkın arzu ettiği şekliyle o bölgeye yapılmış olacaktır” diye konuştu.

İmar planında 3 seçenek

İmar’ın Beykoz’un en büyük sorunlarından biri olduğunu dile getiren Kaya, “İmar konusunda bir çalışma yaptık. En çok karşılaşacağımız mevzu bu. Bir çalışma, yeni yasaların bize verdiği ölçüde 1, 2, 3 seçenek var ise diyeceğiz ki arkadaş siz hangisini istiyorsunuz? Bir alan riskli alan ilan edildi. Riskli alan ilan edeceğiz. Ne için? Orada yapı yapabilmek için. Bunun sonucunda bu riskli alan ilan edilen ve sonrasında oraya bir imar verilebilecek hale gelen alanda müteahhitler gayrimenkul inşa edebilirler. Müteahhitler ile birlikte halkımız gayrimenkul inşa edebilir. Ya da halkımız kendisi gayrimenkul inşa edebilir. Üç tane seçenek doğmaktadır” açıklamasında bulundu.

''Müteahhitlerle beraber iş yapmaya zorlamayacağız''

Aday Adayı Kemal Kaya, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “İmar izni çıktıktan sonra biz soracağız arkadaş hangisini istiyorsun; Siz bu yeri müteahhit kanalıyla mı inşa etmek istersiniz? Müteahhit ile ortak mı inşa etmek istersiniz?  Yoksa siz kendiniz mi inşa etmek istersiniz ?, kendisi inşa edecek ise onun şartlarını da hazırlayacağız.  Bankalar veya kredi kurumlarıyla uzun süreli finansal iş sağlayan kurumlar ile toplumumuz açısından fayda getiren, faydalı olacağını düşündüğümüz birliktelikleri yapacağız. İmar izni çıkardığımız bir yerle alakalı olarak halkımızı müteahhitlerle beraber iş yapmaya zorlamayacağız. Biz zorda kalıp müteahhitlerin etki alanına girmesine sağlamayacağız. Onları koruyacağız inşallah.”

Beykoz un imar planı değişecek!

''Beykozlu Beykoz'da kalacak''

Beykoz’da demografik yapının değişmemesi için elinden geleni yapacağını dile getiren Kaya, “insanlar eğer isterlerse mülkiyetlerinde değişiklik yapabilirler. Mülkiyetle ilgili çalışmaları yaparken hiçbir Beykozlunun Beykoz dışına çıkmasına sebebiyet vermeyeceğiz. En üst düzeyde onların burada kalabilmelerini hepimizin birlikte yaşayabilme adına burada kalabilmelerini sağlamaya çalışacağız. Çünkü eğer halk göç ederse o zaman bizim de burada bir yabancılaşma yaşayacağımız kaçınılmaz olacaktır. Dolayısıyla insanımızı, çevreyi değiştirmemeye, demografik zenginliği  muhafaza etmeye çalışacağız. Halkın söylediklerini yönetime yansıtan bir idare olarak yaptıklarımızın da insanlarımız tarafından inşallah benimsenmesini sağlayacağız.  Kesintisiz Halk Memnuniyeti Yönetim Sistemi ile “Bir şey değişecek, her şey değişecek”  dedi.

“Beykoz’a büyük bir şehir hastanesi ihtiyaçtır”

Kaya, şu şekilde konuştu: ''İki kıtayı birleştiren iki büyük köprü İlçemiz sınırları içerisinden geçiyor. Bunlarla bağlantılı olarak projelendirilebilecek birçok alan var. İlaveten dünyanın en büyük hava limanlarından biri ilçemizde değil belki ama bize en yakın ilçelerden birindedir. İlerisi planlanırken bunlar göz önüne alınmalı, hatta alınmalıydı. Yine de vakit geçmiş değil. Örneğin sağlık turizmine yönelik, geleceği de düşünerek, Beykoz’a büyük bir şehir hastanesi ihtiyaç olduğunu söyleyebiliriz. Rehabilitasyon merkezleri, araçlar için terminaller, köprüden geçen demiryolu için bir istasyon. Kongre turizmini önceleyen projeler, organik tarımın geliştirilmesi ve üretilenlerin halka ulaştırılması için Pazar yerleri, tematik müzeler vb. çok yönlü projeler geliştirebiliriz.''

“Beykoz’a elbisesi dar gelmeye başladı”

İmar sorununa yeniden değinen Kaya, ''Mülkiyet – İmar meselesine gelince Beykoz’umuz eski bir yerleşim yeri, Cumhuriyetin ilk yılları, hatta Osmanlının son zamanlarında kurulan yukarıda saydığımız fabrikalarda çalışmak üzere yoğun göçler almış, ancak yeterli alt yapı ve imar planları olmadığından düzensiz bir yapılaşma oluşmuş. Bunlara ilaveten Boğaziçi yasası, SİT yasası, İmar yasası, ön görünüm, geri görünüm ve etkilenme bölgesi, Ormanla ilgili sınırlamalar, Elmalı baraj havzası gibi çok çeşitli sınırlamalar artık Beykozluyu sıkmaya, elbise dar gelmeye başladı'' ifadelerini kullandı.

“Vatandaşları müteahitlerin eline bırakmamak lazım”

Vatandaşlara evlerini kendi inşa etme fırsatı verilmesi gerektiğini kaydeden Kaya, ''Hazırlanan projelere bankalar ve diğer kurumlarca finans sağlanması ve vatandaşlarımızın evlerini kendilerinin inşa etmesi halinde onları müteahhitlerin inisiyatifine terk etmemiş olacağımızı düşündük mü?'' şeklinde konuştu.

“Bizde aynı havayı soluyoruz”

Son olarak 2B tapularıyla ilgili konuşan Kaya, şunları söyledi: “Bizde aynı havayı soluyoruz” Beykoz’un sonradan mahalle olan bazı Köylerinde halen 2B tapuları dağıtılmamış durumda. Buralarda hızlı davranıp vatandaşımızı ikilem ve sıkıntı içerisinde bırakmamalıyız.

Beykozlular 2B taksitlerini henüz tamamlayamadan İmar affı yasası çıktı, bu gerçekten çok iyi Allah razı olsun yetkililerden. Siyasal iktidar çok önemli bir adım attı, ama fiyatlar çok yüksek. Ya sürenin uzatılması ya da bedelin daha reel hale getirilmesi, düşürülmesi ve Beykozlunun alım gücü dikkate alınarak yeniden belirlenmesi gerekiyor. Şimdi burada saydığım tüm problemleri ben de yaşıyorum, aynı havayı soluyorum çünkü. Bunlar üzerinde nasıl düşünmeyeyim.''


Geri Dön