06 / 05 / 2024

Beykoz imar yasası

Beykoz imar yasası

CHP Beykoz Belediye Başkan aday adaylarından Muammer Tonya, bölgedeki imar probleminin kamuoyu yapılanması yapılarak çözüleceğini söyledi.

Beykoz'un imar planı değişecek!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Av. Kemal Kaya, Beykoz’da hayata geçireceği plan ve projeleri anlattı. Vizyonunu, “Beykoz’da bir şey değişecek, her şey değişecek” başlığıyla açıklayan Avukat Kemal Kaya, bölgenin yeniden imar edileceğini söyledi.

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

İmar yasasına takılanlar tek tek anlattı: 'İmar yok, kümes bile yapamıyoruz, çözüme bekliyoruz!'

İmar Yasasına Takılanlar Derneği üyeleri, yaşadıkları sorunları tek tek anlattı ve çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

Büyükşehirdeki köylerin mahalle statüsüne dahil edilmesinin ardından köylerde imar mağduriyetleri ortaya çıktı. İmar yasasına takılanlar, köylünün kendi tapulu yerlerinde afet riski taşımayan yapılarının kayıt altına alınmasını talep etti. 

Beykoz Çubuklu'daki 149 bin 200 metrekarelik riskli alanın imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul, Beykoz, Çubuklu Mahallesi B Bölgesi'ndeki 149 bin 200 metrekarelik riskli alana ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı askıya çıkarıldı.

İmar yasası mağdurlarından son dakika açıklaması: Sözler tutulmadı! 

İmar Yasasına Takılanlar Derneği (İYT Derneği) üyeleri, yasanın yanlış uygulanması sebebiyle mağdur olduklarını sık sık dile getiriyor. Mağdurlardan bir son dakika açıklaması geldi. 

İmar yasası mağdurlarından 'Seçimlerden önce yıkımlar durdurulsun' talebi!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, son günlerde yapı kayıt belgesi ile ilgili yaşanan mağduriyetlere ilişkin açıklama yaptı. Seçimlerden önce yıkımların durdurulmasını talep etti. İşte ayrıntılar...

İmar yasasına takılanlar 'Yapı kayıt mağduriyeti bitsin' diyor! İşte hükümetten beklentiler! 

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, yapı kayıt mağduriyeti ile ilgili hükümetten talep edilenleri tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları konuya ilişkin neler diyor? İşte mağdurların yorumları...

İmar yasası mağdurları: Plansız alanlarda 1-2 katlı, 200 metrekareyi aşmayan evlere izin verilsin!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği (İYT Derneği) taleplerini tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları nasıl bir düzenleme bekliyor? 

12 daireden 42 daireye dönüştürülmüş! 31 kişiye mezar olan rezidansın inşaat çalışmaları ortaya çıktı! 

12 dairelik bina iken 42 dairelik rezidansa dönüştürülen üstelik son imar yasasının kapsamında olmadığı halde İmar Barışından faydalanıldığı belirlenen ve 31 kişiye mezar olan rezidans ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Beykoz Yavuzselim Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre, İstanbul İli Beykoz İlçesi Yavuzselim Mahallesi (27. Etap), Muhtelif Parsellere İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi hükümlerince hazırlanmış olan imar uygulaması askı tutanağı yayımlandı

Beykoz'daki 23 mahallenin yeni imar planları onaylandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Beykoz'da 9 bin 162 hektar alanda, tam 23 mahallenin yeni imar planlarının onaylandığını söyledi.

Akiş GYO'nun Beykoz imar planı onaylandı!

Akiş GYO'nun "İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Gümüşsuyu ve İncirköy Mahallelerinin Bir Kısmına Ait 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı onaylandı. 

Beykoz'un imar sorunu çözülüyor mu?

DostBeykoz köşe yazarı Şeref Kaçmaz Beykoz'daki imar uygulamalarını kaleme aldı. İşte Şeref Kaçmaz'ın o yazısı...

Beykoz imar yasası Haberi

Beykoz imar yasası

Yerel seçim çalışmalarına en erken başlayan isimlerden biri olan CHP Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Muammer Tonya, yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Dost Beykoz Gazetesi'nde yer alan habere göre, kahvaltıda gündeme dair açıklamalarda bulunanTonya, son günlerde Beykoz’da yaşanan Beykozluluk tartışmalarının dışında olduğunu bu manada tartışılacak bir isim olmadığının altını çizdi.

Uzun süredir Beykoz’da yaşadığını ve Beykoz’un her sokağını karış karış bildiğini söyleyen Mimar Muammer Tonya, basın mensuplarının sorularına da cevaplandırdı.

Kamuoyu yapılanması oluşturulacak

Beykoz’da yaşanan imar probleminin iktidar olanaklarıyla çözülebileceğinin yeterli olmadığını söyleyen Muammer Tonya, Beykoz’un imar probleminin çözümüne ilişkin gerekli kamuoyu yapılanmasını oluşturacaklarını ve hiçbir gücün vatandaşların talepleri karşısında direnemeyeceğini söyledi. 

Katılımları nedeniyle basın mensuplarına teşekkürler eden Tonya, yaklaşık 3 bucuk aydır Beykoz’da seçim faaliyetlerine devam ettiğinibasın mensuplarıyla siyasi amaçlı...