28 / 04 / 2024

Beylikdüzü Migros AVM'nin yangını 6 saatte kontrol edildi!

Beylikdüzü Migros AVM'nin yangını 6 saatte kontrol edildi!

40 bin metrekarelik İstanbul Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezinden önceki gece alevler yükseldi. Yemekhane bölümündeki tüplerin patlaması sonucu çıktığı öne sürülen yangın 6 saatte kontrol altına alınabildi



İstanbul Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezinde önceki gece çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. İtfaiye ekipleri, yangını uzun süren bir çalışma sonucu söndürebildi. O-1 Karayolundaki alışveriş merkezinden yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine polis ve itfaiye ekipleri gönderildi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı; alışveriş merkezi içinde patlamalar meydana geldi.

Yaklaşık 15 dakika sonra gelen Beylikdüzü itfaiye ekipleri, alevlere müdahalede yetersiz kaldı. Bakırköy, Fatih, Kocasinan, Büyükçekmece, Sefaköy, Avcılar ve Başakşehir itfaiye gruplarından olay yerine ekip sevk edildi.

51 araçla müdahale edildi
Destek ekipleri merdiven aracığıyla yangına müdahale ederken, iç kısmı yanan alışveriş merkezinin çatısının bir bölümü çöktü. Yangının, yemekhane bölümündeki tüplerin patlaması sonucu çıktığı öne sürüldü. Alışveriş merkezine yakın binalarda oturan vatandaşlar çevreyi kaplayan yoğun dumandan etkilenerek evlerini terk etmek zorunda kaldı. Sokağa çıkan vatandaşlar uzun süre yangın söndürme çalışmalarını izledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) yapılan açıklamada, 02.00 sıralarında başlayan yangına 51 araç ve 170 personelle müdahale edildiği, alevlerin saat 07.05 sıralarında kontrol altına alındığı belirtildi. Açıklamada ayrıca soğutma çalışmaları süren yangına ilişkin olarak polisin soruşturmasının sürdüğüne de yer verildi.

Alışveriş merkezinin güvenlik sorumluları, pet-shopta hayvanların zarar gördüğü iddialarının doğru olmadığını belirtti. Yangının 4. ve 5. katta etkili olduğu kaydedilirken, herhangi bir canlının ölmediği vurgulandı. Pet-shopun bulunduğu bodrum katının yangından en az etkilenen bölüm olduğu, canlıların 10.00da tahliye edildiği kaydedildi.

Olay yerine yaklaşık 15 dakika sonra ulaşabilen itfaiye ekipleri alevlere müdahalede yetersiz kaldı. Farklı ilçelerin ekiplerinden destek alındı.

Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz
Migros Ticaret A.Ş.den Beylikdüzündeki alışveriş merkezinde çıkan yangına ilişkin olarak yapılan açıklamada, Yangında herhangi bir can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir. Alışveriş merkezinin bugün öğleden sonra hizmete açılması için çalışmalar hızla devam etmektedir denildi. Yazılı açıklamada, Migros Alışveriş Merkezi Beylikdüzünde mağazalar kapandıktan sonra gece yarısı sebebi henüz belirlenemeyen bir yangın meydana geldiği hatırlatılarak, yangının sebebi ve yarattığı maddi kaybın tespiti ile ilgili çalışmaların devam ettiği bildirildi. Yangının 5M mağaza sınırında kontrol edildiği belirtilen açıklamada, müşterilere yakın bölgedeki Akbatı ve Torium 5Mlerden, Beylikdüzünde Ekinoks ve Whitecorner, Bahçeşehir ve Esenyurtta Migroslardan hizmet sunulacağı kaydedildi.
SÜLEYMAN KAYA/Milliyet


Geri Dön