06 / 05 / 2024

Beylikdüzü Yeşil Vadi'de sona yaklaşılıyor!

Beylikdüzü Yeşil Vadi'de sona yaklaşılıyor!

Beylikdüzü'nün akciğeri ve botanik bahçesi olacak Yeşil Vadi Projesi’ nin 1‘inci etap çalışmalarında sona doğru yaklaşılırken, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere çalışmaları yerinde inceledi....




Kişi başına düşen 10 metrekare yeşil alanıyla AB standartlarının üzerine çıkan Beylikdüzü'nde, çok önemli bir proje daha hayata geçiyor. 1. Etap çalışmalarında artık sona yaklaşılan Yeşil Vadi'yi, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere de ziyaret etti. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve beraberindeki heyetle birlikte Yeşil Vadi'yi gezen Mere, projeyi çok beğendiklerini ve Yeşil Vadi'nin ihtiyaç duyduğu her noktada desteğe hazır olduklarını ifade etti.


BOTANİK BAHÇESİ OLACAK


Yeşil Vadi 1’inci Etap’ta 170 farklı ağaç türü ve 707 çeşit farklı bitki türü hayat bulacak. Zengin bir bitki örtüsüne sahip olacak parkta; ibreli ağaçlar, yapraklı ağaçlar, çalı grubu bitkiler, sarmaşık türleri, kaktüsler, palmiyeler, dış mekan süs bitkileri, güller, aromatik bitkiler, çok yıllık otsu bitkiler, su bitkileri, soğanlı bitkiler ve çiçekli bitkiler tüm güzellikleriyle gözler önüne serilecek. Canlı bitki türlerinin sergileneceği bir botanik bahçesi görünümüne kavuşacak.


Mere ve ekibine proje üzerinde ve çalışma alanında Yeşil Vadi ile ilgili bilgiler veren Başkan Uzun, yapılacak botanik parkın sadece ilk etabı oluşturacağını, projenin toplamda 6 etaptan oluştuğunu anlattı.


Başkan Uzun, “Toplamda 6 etaptan oluşan Yeşil Vadi’nin 1. Etabı 165 bin metrekare alana sahip olup, vatandaşımızın rahatça nefes alabileceği, dinlenebileceği, zevkle vakit geçirebilecekleri bir ortam olacaktır” dedi.


İha


Geri Dön