27 / 04 / 2024

Beyoğlu Belediyesi ek hizmet binasının yüksekliği artırıldı!

Beyoğlu Belediyesi ek hizmet binasının yüksekliği artırıldı!

İBB, İstiklal Caddesi üzerindeki Beyoğlu Belediyesi ek hizmet binasının yüksekliğini 24.50 metreden 28.50 metreye çıkardı. Komşularının yanında dikkat çekici şekilde yüksek olan kamu binasına verilen ek yükseklik ile yapı yoğunluğu daha da arttırıldı.



İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Caddesi üzerindeki Beyoğlu Belediyesi ek hizmet binasının yüksekliğini 24.50 metreden 28.50 metreye çıkardı. İstiklal Caddesi üzerindeki binaların ortalama yüksekliği 18.50 ile 15.50 metre arasında değişiyor. Komşularının yanında dikkat çekici şekilde yüksek olan kamu binasına verilen ek yükseklik ile yapı yoğunluğu daha da arttırıldı. 


KAT SAYISI AYNI KALDI 

Beyoğlu Belediye Meclisi, 6 Eylül 2013'te plan notlarında geçen "yükseklik: 8 kat" ibaresini "yükseklik: 8 kat ve 28.50 metre" olarak değiştirdi. Değişikliği de İBB onayladı. Bu sırada imar planı mahkeme tarafından iptal edildi. CHP'li Meclis Üyesi Sedat Özkan, Beyoğlu Belediyesi'ne ayrıcalıklı davranıldığını söyledi. Meclis Üyesi mimar Esin Hacıalioğlu da "Mevcut binayı ya yıkıp yapmaya çalışıyorlar ya da kat çıkacaklar. Bunlar parsele göre bina yapmıyorlar. Binaya göre parsel ve plan notu yapıyorlar. Uymayınca da plan tadilatına başlıyorlar. Binayı yükseltip komşu mesafesini kısaltıp yan parsele yaklaşmak saygısızca" dedi


Sözcü


Geri Dön