27 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan Konya Selçuklu Belediyesi'nin hizmet binasını açacak!

Recep Tayyip Erdoğan Konya Selçuklu Belediyesi'nin hizmet binasını açacak!

Selçuklu Belediyesi yeni hizmet binasının resmi açılışı 07 Nisan Cumartesi günü saat 16:00 da yapılacak. Açılış töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek. Selçuklu Belediyesi hizmet binası farklı mimari yapısı, modern çizgi



Yeşil içinde kamu binası
İnşa edildiği bölgeyi Konya’nın yeni alt merkezi haline getiren Selçuklu Belediyesi Hizmet Binası, 75.439 metrekare yeşil alan üzerine 4.876 metrekare inşaat, 16.424 metrekare kullanım alanı ve fonksiyonel yapısı ile kamu binası anlayışını değiştirdi.

Her alanda teknoloji kullanıldı
Akıllı bina olarak nitelendirilen hizmet binasında merkezi iklimlendirme, merkezi güvenlik, teknolojik bilişim ve iletişim altyapısı kullanıldı. TRC TV sistemi ile canlanan Hizmet Binasının rahat ve ferah iç mekanı, hizmet alanlara her alanda kolaylık sağlıyor.
 
Farklı özellikler dikkat çekiyor
Özkaynaklarla, borçlanmadan yapılan Selçuklu Belediyesi hizmet binası, 750 araçlık otopark, yağmur suyu depolama merkezleri ve dijital arşivleme sistemi gibi farklı özelliklere sahip bulunuyor.

Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan, günümüz modern çizgisine uygun olarak yapılan hizmet binası, engelliler başta olmak üzere herkesin rahatça ulaşabileceği bir mekan. Bina, engelli vatandaşların kimseye ihtiyaç duymadan rahatça hizmet alabilmesi içinde uygun. Fiziksel ve görme engellilerin zorlanmadan hizmet alabileceği hizmet binasında ayrıca işitme engelliler ile iletişim kurabilecek işaret dili bilen personel de görev yapıyor.
 
Sosyal tesiste hizmete açıldı
Hizmet binasına ilave olarak 3.593 metrekare alana sahip sosyal tesis içinde 300 kişilik nikah ve konferans salonu, meslek edindirme atölyeleri, çini üretim atölyesi, sanat atölyeleri, sosyal yardım merkezi, çocuk ve halk kütüphaneleri, internet salonları ve ödeme noktaları yer alıyor.

Tesiste yapılacak etkinlikler ve nikah törenleri internetten de canlı olarak aktarılabilecek. Personel performansını artıran, belediye hizmetlerinin modern ve fonksiyonel bir merkezde verilmesini sağlayan Selçuklu Belediyesi hizmet binası ve sosyal tesisin resmi açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.


Geri Dön