30 / 04 / 2024

Beyoğlu Belediyesi, ilk prefabrikleri deprem bölgesine gönderdi!

Beyoğlu Belediyesi, ilk prefabrikleri deprem bölgesine gönderdi!

Beyoğlu Belediyesi'nin Talimhane Otelciler Birliği desteğiyle depremde tüm hanelerini kaybeden kardeş köyü Gedikbulak'a kuracağı prefabrik evlerin ilk etabı yola çıktı



Beyoğlu Belediyesi'nin Talimhane Otelciler Birliği desteğiyle depremde tüm hanelerini kaybeden kardeş köyü Gedikbulak'a kuracağı prefabrik evlerin ilk etabı yola çıktı. İçinde banyosu, tuvaleti olan toplam 250 prefabrik evlerin köye giden ilk etabı bölgeye gönderildi.

 Beyoğlu Belediyesi'nin Talimhane Otelciler Birliği desteğiyle depremde tüm hanelerini kaybeden kardeş köyü Gedikbulak'a kuracağı prefabrik evlerin ilk etabı yola çıktı. İçinde banyosu, tuvaleti olan toplam 250 prefabrik evlerin köye giden ilk etabı bayram öncesi kurulacak.

Deprem bölgesine gönderilen prefabrik evlerle ilgili bir açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Van'ın Gedikbulak köyünde bir sistem kurduklarını, neyi, ne zaman, hangi yöntemle yapacaklarının yol haritasını çıkardıklarını söyledi. Beyoğlu'nun idari ve yaşamsal tecrübelerini kardeş köyleri Gedikbulak'a aktardıklarını dile getiren Demircan, "O köy bizim. Bütün Beyoğlu'nun. Beyoğlu; kurumları, işletmeleri, sivil toplum kuruluşlarıyla köyünü kendisine yakışır bir şekilde hayata tutunduracak." dedi.

Demircan, ayrıca, Gedikbulak'taki çalışmalarda, ihtiyaç fazlası yardımların çevre köylere dağıtıldığının altını çizerek, "Yardımın her bir kırıntısının, işe yaraması için elimizden geleni yapıyoruz. Fazla yardımları, ihtiyacı olan diğer köylerimize dağıtıyoruz." diye konuştu.

Zaman


Geri Dön