28 / 04 / 2024

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...



Beyoğlu Kent Savunması, Cihangir Güzelleştirme Derneği, Haliç Dayanışması, Okmeydanı Barınma Hakkı Mücadelesi platformlarının çağrısıyla vatandaşlar, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda yapılan değişikliklere ve Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıkları ile ilgili bir araya geldi.

Beyoğlu Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesini istedi. Belediyenin yasadaki değişikliklerle eş zamanlı olarak kentsel dönüşüm hazırlığını başlattığını dile getiren vatandaşlar adına açıklamayı Nazım Dikbaş okudu.

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

DÖNÜŞÜM RİSKLİ ALANLARDAN MI, YÜKSEK RANTLI BÖLGELERDEN Mİ BAŞLAYACAK?

Evrensel'den Nisa Sude Demirel'in haberine göre; yeni yapılan yasal değişiklikle kâr değeri yüksek şehir merkezlerinin dönüşümünün hedeflendiği konusunda endişeleri olduğunun altını çizen Nazım Dikbaş, Beyoğlu Belediyesinin Tarlabaşı, Fetihtepe, Okmeydanı gibi semtlerdeki ‘dönüşüm’ projelerini işaret etti. 

Belediye tarafından 5 senedir hazırlanmayan Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesini, yeni yasa ile eşzamanlı olarak hazırlamak amacıyla çalışmaları başlattığını belirten Dikbaş, belediyenin vatandaşlara dağıttığı anketteki 10 sorunun 7'sinin belediye veri tabanında yer alan bilgilerden, diğer üç sorunun ise kentsel dönüşümle ilgili kanaatlarin ölçülmesine ilişkin olduğuna dikkat çekti. 

Dikbaş, vatandaşlar adına Beyoğlu Belediyesi'ne "Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi için daha önce bir adım atıldı mı? Atılmadıysa neden 5 yıl beklendi ve tam da yeni kentsel dönüşüm yasası ile eş zamanlı harekete geçildi?" sorularını yöneltti ve dönüşümün sonuçları hakkında bilgi verilip verilmeyeceğini de sordu. 

Vatandaşlar, riskli alan belirlenmesi yerine dönüşümün yüksek rantlı yerlerde başlayıp başlamayacağını merak ettiklerini belirtti. 

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

HALKIN MÜLKÜNE GÖZ KOYARAK DÖNÜŞÜM YAPILMAMALI

Nazım Dikbaş, söz konusu açıklamasında, Yasa Bakanlık tarafından hazırlanmış olsa da Beyoğlu Belediyesinin de bu sürecin önemli bir aktörü şeklinde devrede olacağına dikkat çekti. 

"Bunu bildiğimiz için bugün buradayız ve Beyoğlu semt dernekleri temsilcileri, üyeleri, sakinleri olarak belediyeyi uyarıyor ve şeffaflığa çağırıyoruz" ifadelerini kullanan Dikbaş, halkın malına mülküne göz koyarak kentsel dönüşüm yapılamayacağını belirtti. Vatandaşlar afet yasasının geri çekilmesini talep etti. 

Dikbaş, söz konusu açıklamayı "17 Ağustos depreminden bu güne 24 sene boşa geçirildi. Önümüzde tedbir almak için kaç senemiz kaldı, bilmiyoruz" diyerek tamamladı. 

Hatay'da tapulara el konuluyor iddiası! Rezerv alan ilan edilen mahalle sakinlerine SMS yollandı!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sıkıntılar bitmek bilmiyor! Şimdi gündem de tahliye taahhütnamesi krizi var!

Tapu müdürlüklerinde 2 buçuk milyonun üzerinde kimlik doğrulama işlemi yapıldı!


Geri Dön