22 / 12 / 2024

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sıkıntılar bitmek bilmiyor! Şimdi gündem de tahliye taahhütnamesi krizi var!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sıkıntılar bitmek bilmiyor! Şimdi gündem de tahliye taahhütnamesi krizi var!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında tahliye taahhütnamesi krizi yaşanmaya başladı. Tahliye taahhütnamesini kendi lehlerine kullanmak isteyen taraflar soluğu mahkemede alıyorlar. İşte haberin ayrıntıları...



Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki yaşanan kiracılık meselesi maalesef çözümsüz kalmaya devam etmekte. Öte yandan kiracılar ev sahiplerinden fazla zam oranı ile karşı karşıya kalmak istemezler. Ev sahipleri ise enflasyon karşısında çok fazla düşük kalan yüzde 25 kira zammı sınırlaması ile zarar görmek istemediklerini belirtiyorlar. İşte  tahliye taahhütnameleri işte bu noktada devreye giriyor ve mesele çözümsüzlüğe doğru gidiyor.

EV SAHİPLERİ GÜVENCE ALDIKLARINI SANIYORLAR 

Tahliye taahhütnameleri kiracıyı koruyan yasaları tamamen ev sahiplerinin lehine değiştirebiliyor. Fakat bu durumun  yaşanabilmesi  için ev sahibinin elinde olan bir tahliye taahhütnamesinin yasal olarak geçerliliğinin bulunması gerekmektedir. Bu süreç sonrasında kiracının imzası sonrasında bile olsa bazı durumlarda tahliye taahhütnameleri maalesef geçersiz sayılabiliyor. Bu da ev sahiplerinin kiracıların oyununa düşmelerini sağlayabiliyor.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELER?

Bir Ev sahibi kiracısından tahliye taahhütnamesi alacaksa bunu bazı kuralları da dikkate alarak almalıdır. Özellikle kiracıya şart olarak tahliye taahhütnamesi uygulanacaksa  onu imza atmaya zorlama durumu da  başlı başına tahliye taahhütnamesini iptal edilmesine neden olmaktadır.  “Tahliye taahhütnamesi imzalanmazsa evi kiraya vermem” şeklindeki tavır direkt olarak tahliye taahhütnamesini geçersiz kılıyor.

usakgundem.com'da yer alan habere göre; Tahliye taahhütnamelerinde tarih kısmı çok açık bir şekilde yazılmalıdır. Eğer tarih çok açık değilse mahkeme bunu da kabul etmiyor. Tahliye taahhütnamesi ile kira sözleşmesi aynı zamanda yapılmamalıdır. Bunun da uygulanması iptal nedeni oluyor. Arada en azından iki haftalık bir süre olmalıdır ki mahkeme bunun kiracıya baskı kurularak alınmadığına ikna olunsun.

Bu süreçte  son olarak ise kiraya verilen ev eğer aile konutu olarak kullanılmakta ise hem kiracının hem de eşinin tahliye taahhütnamesinde imzası da olmalıdır. Eğer eşlerden birisinin imzası yoksa bu taahhütname de yasal olarak maalesef geçerli  olmayacağı belirtiliyor.

Buna göre, tahliye taahhütnamesinin geçerli olması durumunda  ev sahibinin kiracıyı hemen evden çıkarması durumu gerçekleşecektir. Bu dönemde uzun bir arabulucu ve mahkeme süreci yaşanabilir ve  bu duruma düşmemek adına hem ev sahipleri hem de kiracılar profesyonel hukuki destek almalıdırlar.

Tahincioğlu güvencesindeki HUPEV'ler ev sahibi ve kiracılara büyük fırsatlar sunuyor!

Kiracılar dikkat! Evi su basarsa kiracı mı yoksa ev sahibi mi masrafı öder?

Kiracılar aman dikkat! Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Ev sahibinin depozitoyu iade etmesi için ne yapmak gerekir? İşte merak edilenler!


Geri Dön