03 / 05 / 2024

Beyoğlu Kurabiye Sokak'ta 5 katlı bina çöktü!

Beyoğlu Kurabiye Sokak'ta 5 katlı bina çöktü!

Beyoğlu İstiklal Caddesi yakınında 5 katlı bir bina çöktü. İstanbul Valisi Vasip Şahin'in ilk açıklamasına göre bina içerisinde herhangi bir kimse yok.



Beyoğlu İstiklal Caddesi yanında bulunan Kurabiye Sokak'ta beş katlı iki bina çöktü. Binanın altında kalanlar olduğu öne sürüldü. Bölgeye arama kurtarma ekiplerinin gelmesi bekleniyor. Binaların boş olduğu ancak giriş katlarında dükkanların bulunduğu belirtildi. İstanbulluların uğrak mekanları arasında yer alan Köfteci Hüseyin'in bulunduğu her iki bina da çöktü.


İlk açıklama geldi


İstanbul Valisi Vasip Şahin, Çöken binanın olduğu yere gelerek bir açıklama yaptı. Şahin, "İlk aldığımız bilgilere göre içeride herhangi bir kimse yok" dedi. Binanın çökmesiyle ilgili olarak olay yerinde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da "Binanın arkasında bulunan otoparkçılar sarsıntıyı hissetmişler ve herkesi uyarmışlar, binanın çevresi boşaltılmak suretiyle faciaönlenmiş. Ölü veya yaralı yok. Bina kullanılıyordu." ifadelerini kullandı.



Yeni Şafak


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi ile Tarlabaşı bulvarını birbirine bağlayan ve Taksim Meydanı’na yakın sokaklardan biri olan Kurabiye Sokak’ta 5 katlı bir bina çöktü. Olayla ilgili ilk resmi açıklamayı yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin “Aldığımız ilk bilgiler binada kimsenin bulunmadığı yönünde” dedi.


Olay saat 15:00 sıralarında meydana geldi. Kurabiye Sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir bina büyük bir gürültüyle çöktü. Olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Daha sonra söz konusu adrese İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da geldi. Demircan yaptığı ilk açıklamada “Olay yerinde yaralı yok” dedi.


“BİNA BOŞALTILDIKTAN SONRA ÇÖKME OLDU”


Görgü tanıklarının ifadesine göre; bina sağnak yağış başladığında ‘çatırdamaya’ başladı. Binanın zemin katındaki Köfteci Hüseyin’de ve yan binanın giriş katındaki Kallavi Restoran’da oturanlar hemen dışarı çıktı. İçerden çıkanlar sesin nereden geldiği anlamaya çalışılırken yaklaşık 15 dakika içinde saat 14.30 sıralarında bina arka tarafında bulunan otoparka doğru çöktü. 16 numarada bulunan bitişik bina ise hasar aldı. Bir görgü tanığı, “Binadan sesler gelince kapının önündeki insanlara bağırdık. Bina boşaltıldıktan sonra çökme oldu” dedi.


VALİ:İÇERİDE KİMSE YOK


İstanbul Valisi Vasip Şahin ise “Öğleden sonra iki binadan oluşan blok çökmüş. İlk aldığımız bilgilere göre çökmeden hemen önce herkes ikaz edilerek dışarı çıkarılmış. Yine de ekiplerimiz aramalarını yapacaklar. Temennimiz ölü ya da yaralı olmamasıdır. Bu binalar hepsi tescilli binalar ama burada Tarlabaşı’nda kentsel dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu da görüyoruz” diye konuştu.


ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR


İtfaiye ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.


Sözcü


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Beyoğlu İstiklal Caddesi yanında bulunan Kurabiye Sokak'ta beş katlı iki bina çöktü. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Çöken binanın olduğu yere gelerek bir açıklama yaptı.


Şahin, "İlk aldığımız bilgilere göre içeride herhangi bir kimse yok" dedi. Öte yandan binanın yakınında bulunan otoparktaki çalışanların dakikalar önce durumu fark edip binada yaşanacak bir felaketin önüne geçtikleri ortaya çıktı.Vali Şahin şu açıklamaları yaptı;


"Bugün öğleden sonra iki bina çökmüş durumda. İçerde hiç kimse yok. Komşu ve işletme sahipleri uyarmış herkes çıkmış. Ama yine de enkaz altına bakılacak. Ümidimiz enkaz altında kimse olmaması.Tarlabaşı'ndaki kentsel dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu bu yapılardan görüyoruz.  Araştırıyoruz, daha detaylı bilgi vereceğiz. Yıkılan bir blok otel diğer bloğun da  iki katı lokanta ve üst katları da depo olarak kullanılıyormuş.  Otelin 2 müşterisi varmış biri dışarıdaymış zaten. Diğeri de ikaz edilmiş hemen tahliyesi sağlanmış. Aldığımız bilgi kimsenin olmadığı şeklindedir."


DEMİRCAN DA OLAY YERİNDEYDİ


Binanın çökmesiyle ilgili olarak olay yerinde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da "Binanın arkasında bulunan otoparkçılar sarsıntıyı hissetmişler ve herkesi uyarmışlar, binanın çevresi boşaltılmak suretiyle facia önlenmiş. Ölü veya yaralı yok. Bina kullanılıyordu." ifadelerini kullandı.


ÇATIRDAMAYA BAŞLADI 15 DAKİKADA ÇÖKTÜ


Tarlabaşı Bulvarı yakınındaki Kurabiye Sokak’ta bulunan 14 numaralı 5 katlı bina sağnak yağış başladığında görgü tanıklarının ifadesine göre ses ’çatırdamaya’ başladı. Binanın zemin katındaki Köfteci Hüseyin’de ve yan binanın giriş katındaki Kallavi Restoran’da oturanlar hemen dışarı çıktı. İçerden çıkanlar sesin nereden geldiği anlamaya çalışılırken yaklaşık 15 dakika içinde saat 14.30 sıralarında bina arka tarafında bulunan otoparka doğru çöktü. 16 numarada bulunan bitişik bina ise hasar aldı.


TADİLAT VARDI


Bir süredir tadilatın devam ettiği binanın 1. katında da pansiyon bulunduğu öğrenildi.


Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. Polis şerit çekerek çevrede güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ve belediye ekiplerinin çalışması devam ediyor. Sağlık ekipleri her ihtimale karşı hazır bekletiliyor.


Bugün


Haber Radikal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Beyoğlu'ndaki Kurabiye Sokak'ta bulunan 5 katlı bir bina büyük bir gürültüyle çöktü. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yıkım bölgesine Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ile birlikte gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İlk aldığımız bilgilere göre içeride herhangi bir kimse yok" dedi.


'BİNA BOŞALTILDIKTAN SONRA ÇÖKME OLDU'

Görgü tanıklarının ifadesine göre Tarlabaşı Bulvarı yakınındaki Kurabiye Sokak'ta bulunan 14 numaralı 5 katlı bina, sağanak yağış başladıktan sonra 'çatırdamaya' başladı. Binanın zemin katındaki Köfteci Hüseyin'de ve yan binanın giriş katındaki Kallavi Restoran'da oturanlar hemen dışarı çıktı. İçerden çıkanlar sesin nereden geldiği anlamaya çalışılırken, yaklaşık 15 dakika sonra, saat 14.30 sıralarında bina arka tarafında bulunan otoparka doğru çöktü. 16 numarada bulunan bitişik bina ise büyük hasar aldı. Bir görgü tanığı, "Binadan sesler gelince kapının önündeki insanlara bağırdık. Bina boşaltıldıktan sonra çökme oldu" dedi.Bir süredir tadilatın devam ettiği binanın 1. katında da pansiyon bulunduğu öğrenildi. 


"FACİAYI ÖNLEMİŞLER"

Olay yerine İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da geldi. Vali Şahin yaptığı açıklamada, "İlk aldığımız bilgilere göre içeride herhangi bir kimse yok" dedi.

Demircan ise, binanın kısmen kullanıldığını belirtti. Demircan, "Arka taraftaki otoparkta çalışanlar gelen sesleri fark ederek uyarıda bulunmuş ve faciayı önlemişler" diye konuştu.


Görgü tanığı binanın çökme anını anlattı

Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. Polis şerit çekerek çevrede güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ve belediye ekiplerinin çalışması devam ediyor. Sağlık ekipleri de her ihtimale karşı hazır bekletiliyor.


Radikal




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Beyoğlu'nda 5 katlı bir bina çöktü. Binanın daha önce boşaltıldığı ve içerisinde kimsenin olmadığı belirtildi. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi.


Tarlabaşı Bulvarı yakınındaki Kurabiye Sokak'ta bulunan 14 numaralı 5 katlı bina sağnak yağış başladığında görgü tanıklarının ifadesine göre ses 'çatırdamaya' başladı. Binanın zemin katındaki Köfteci Hüseyin'de ve yan binanın giriş katındaki Kallavi Restoran'da oturanlar hemen dışarı çıktı. İçerden çıkanlar sesin nereden geldiği anlamaya çalışılırken  yaklaşık 15 dakika içinde saat 14.30 sıralarında bina arka tarafında bulunan otoparka doğru çöktü. 16 numarada bulunan bitişik bina ise hasar aldı. Bir süredir tadilatın devam ettiği binanın 1. katında da pansiyon bulunduğu öğrenildi.  Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. Polis şerit çekerek çevrede güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ve belediye ekiplerinin çalışması devam ediyor. Sağlık ekipleri her ihtimale karşı hazır bekletiliyor.


VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI GELDİ: İÇERİDE KİMSE YOK


Olay yerine  Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ile birlikte gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İlk aldığımız bilgilere göre içeride herhangi bir kimse yok" dedi.



Zaman


Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Beyoğlu'nda beşer katlı bitişik iki boş bina bilinmeyen bir nedenle çöktü. Olayda şans eseri ölen yada yararlanan olmadı.


Tarlabaşı Mahallesi Zambak Sokak'taki 5'er katlı bitişik iki bina bilinmeyen bir nedenle çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 


Yapılan ilk incelemelerde binaların boş olduğu anlaşıldı. Olay yerine belediyeye bağlı iş makineleri ve kepçeler geldi. 


Zambak Sokak ve binaların arka tarafındaki Kurabiye Sokak, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.


İstanbul Valisi Vasip Şahin de olay yerine gelerek ilgililerden bilgi aldı. 


Şahin: İçeride herhangi bir kimse yok


Vali Şahin, 2 binadan oluşan bloğun çökmek suretiyle yıkıldığını belirterek, şu bilgileri verdi: 


"İlk aldığımız bilgilere göre, sevindirici husus, içeride herhangi bir kimse yok. Bina çökmeden önce ikaz edilerek işletme sahiplerince ve komşular tarafından dışarı çıkarılmışlar. Aldığım ilk bilgiler bunlar ama yine de ekiplerimiz gerekli arama tarama çalışmalarını yapacak, enkaz altına bakacaklar. Temennimiz ve bilgilerimiz, enkaz altında kimsenin, yaralı ve can kaybının olmadığıdır. Tabii mevcut binalar, tescilli binalar. Tarlabaşı'ndaki kentsel veya kültürel dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu bu yapılardan görüyoruz. Arkadaşlarımız detaylı incelemeleri yapacaklar, daha sonra bilgileri sizlere aktaracağız."


Binanın 1 bloğunun otel, diğer bloğunun 2 katının lokanta, üst katlarının ise depo olarak kullanıldığını kaydeden Vali Şahin, "İşletmecinin verdiği bilgiye göre, otelde 2 müşterisi varmış. Birisi dışarıdaymış. Diğerinin de ikaz edilerek odasından dışarı çıkması sağlanmış. Alt katlarda işletmeler var, biri köfteci, onun da uyarılarak tahliyesi sağlanmıştır. Yan tarafta bulunan açık otoparkta da araç bulunmadığı bilgisini aldık. İlk bilgiler, içeride kimsenin bulunmadığı yönündedir" dedi.


Etraftaki binalar da kontrol edilecek


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da gazetecilere yaptığı açıklamada, çökmenin gerçekleştiği binanın yanındaki yapıların da tedbiren boşaltıldığını ifade ederek, "Etraftaki binaların da yapılacak tespitlerin ardından kullanılıp kullanılmayacağına karar vereceğiz" şeklinde konuştu.


Olay yerinde belediye ve itfaiye ekiplerinin enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. 


Dünya


Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul İstiklal Caddesi'nde alt katlarında restoranların yer aldığı iki tarihi bina dün çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken Vali Şahin, "Kentsel dönüşümün gerekliliğini görüyoruz" dedi.


İstanbul Beyoğlu'nda Tarlabaşı Bulvarı yakınındaki Kurabiye Sokak'ta bulunan 14 numaralı 5 katlı binada dün saat 14.00 sıralarında çatırdama başladı. Seslerin gelmesi üzerine binanın zemin katındaki Kenan Usta ve yan binanın giriş katındaki Kallavi Restoran'da oturanlar hemen dışarı çıktı. Bir süredir tadilatın devam ettiği binanın pansiyon olarak kullanılan birinci katındaki bir kişi de uyarılarak dışarı çıkarıldı. İçeriden çıkanlar sesin nereden geldiği anlamaya çalışılırken saat 14.30 sıralarında bina arka tarafında bulunan otoparka doğru çöktü. Bitişik binada da hasar meydana geldi. Binada kimsenin olmadığı tespit edildi. 


Vali incelemede bulundu 

Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İki binadan oluşan blok çökme suretiyle yıkılmış. İlk aldığımız bilgilere göre, içeride herhangi bir kimse yok. Ekiplerimiz gerekli arama tarama çalışmalarını yapacak, enkaz altına bakacaklar. Tabii mevcut binalar, tescilli binalar. Tarlabaşı'ndaki kentsel veya kültürel dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu bu yapılardan görüyoruz." dedi. 


'Çatlaklar çalışmadan sonra' 

Çöken binanın girişinde bulunan köfteci Hüseyin Usta'nın sahibi Üzeyir Kabaçoban ise, "Düne kadar işletmemiz çalışıyordu. Ama bugün kapalıydı. Kapalı olmasının sebebi ise çatlakların giderek belirgin hale gelmesiydi. Biz de binadaki çatlakları uzman birine göstermek için lokantayı açmadık. Çatlak yapılan yol çalışmasından sonra oluşmaya başladı. Bu binalar 104 yıllık binalar, koruma altında olması gerekiyor" dedi. 


Milliyet/ Çiğdem YILMAZ 



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


5 katlı binaların altındaki restoranda oturanları otoparkçılar uyarıp çıkardı Beyoğlu İstiklal Caddesi yanında bulunan Kurabiye Sokak'ta beş katlı iki bina çöktü. Binanın yakınında bulunan otoparktaki çalışanların dakikalar önce durumu fark edip binada yaşanacak bir felaketin önüne geçtikleri ortaya çıktı. 


Tarlabaşı Bulvarı yakınındaki Kurabiye Sokak'ta bulunan 14 numaralı 5 katlı binadan sağnak yağış başladığında görgü tanıklarının ifadesine göre 'çatırdama' sesi duyuldu. Binanın zemin katındaki Köfteci Hüseyin'de ve yan binanın giriş katındaki Kallavi Restoran'da oturanlar hemen dışan çıktı. Yaklaşık 15 dakika içinde de saat 14.30 sıralarında bina arka tarafında bulunan otoparka doğru çöktü. 16 numarada bulunan bitişik bina ise hasar aldı. Bir süredir tadilatın devam ettiği binanın 1. katında da pansiyon bulunduğu öğrenildi. İstanbulluların uğrak mekânları arasında yer alan Köfteci Hüseyin ve Kallavi Meyhane'nin bulunduğu her iki bina da İstanbulluların uğrak yerleriydi. 


İstanbul Valisi Vasip Şahin, çöken binanın olduğu yere gelerek "İki bina çökmüş durumda. İçeride hiç kimse yok. Komşu ve işletme sahipleri uyarmış herkes çıkmış. Ama yine de enkaz altına bakılacak. Ümidimiz enkaz altında kimse olmaması. Tarlabaşı'ndaki kentsel dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu bu yapılardan görüyoruz" dedi. 


Otoparkçılar anlar Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın, "Binanın arkasında bulunan otoparkçılar sarsıntıyı hissetmişler ve herkesi uyarmışlar, binanın çevresi boşaltılmak suretiyle facia önlenmiş. Onlar zaten anlamışlar, anlar anlamaz da zaten boşaltmışlar. Zaten genel de böyle oluyor. Genelde herkes anlıyor, 'çökecek bina diyor.' Bölgede hazırlıklı insanlar." ifadeleri dikkat çekti. 


Cumhuriyet


Geri Dön