25 / 08 / 2024

Tebernüş Kireçci sordu: Türkiye'de konut fiyatları ABD'den pahalı diyenler, arsa fiyatlarını karşılaştırıyor mu?

Tebernüş Kireçci sordu: Türkiye'de konut fiyatları ABD'den pahalı diyenler, arsa fiyatlarını karşılaştırıyor mu?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Türkiye'de konut fiyatları ABD'den pahalı diyenler ABD'deki arsa fiyatları ile Türkiye'deki arsa fiyatlarını karşılaştırıyor mu?” diye sordu. İşte Kireçci’nin o paylaşımı…



Konut fiyatları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında başı çekerken,  satılık konut fiyat endeksindeki artış da oldukça dikkat çekiciydi. REIDIN tarafından paylaşılan verilere göre geçtiğimiz Temmuz ayında bir önceki aya göre nominal olarak yüzde 1,39 artan, reel olarak da yüzde 1,78 oranında azalan Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine göre nominal olarak yüzde 44,67 arttı, reel olarak ise yüzde 10,58 azaldı.

Emlak fiyatlarında yaşanan değişimler gündemden düşmezken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci'den de çok konuşulacak bir paylaşım geldi.

Tebernüş Kireçci resmi X hesabı https://x.com/TebernKireci1 üzerinden yaptığı paylaşımda “Türkiye'de konut fiyatları ABD'den pahalı diyenler ABD'deki arsa fiyatları ile Türkiye'deki arsa fiyatlarını karşılaştırıyor mu?” diye sordu.


Tebernüş Kireçci’nin paylaşımı şu şekilde:

Türkiye'de konut fiyatları ABD'den pahalı diyenler ABD'deki arsa fiyatları ile Türkiye'deki arsa fiyatlarını karşılaştırıyor mu?

Dünyada satınalma paritesi ve kişi başına düşen gelire göre, benzin, mazot, elektrik, su, doğal gaz, kira ve ev fiyatlarında Türkiye'den daha pahalı olan kaç ülke var?

Ayrıca bu sorun bugün sorunu değil.

Geçmişte de böyleydi.

Son yıllarda sorunlar büyüdü.

 

Tebernüş Kireçci’nin paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

Geçen haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri hangileri oldu?

Konut kredisi faizlerinde son durum! En uygun faiz hangi bankada?

Şantiyede endüstri 4.0 ve yapay zeka dönemi başlıyor! Müteahhitler artık şantiyeleri telefondan takip edebiliyor!


Geri Dön