29 / 04 / 2024

Beyoğlu'ndaki sokak yasakları protesto edildi!

Beyoğlu'ndaki sokak yasakları protesto edildi!

Beyoğlu 'nda restoran, kafetarya önlerine masa-sandalye ve sokak müzisyenleri yasağını protesto eden yaklaşık bin kişilik topluluk, “Beyoğlu uyuma, sokağına sahip çık ” diye slogan attı



Sosyal paylaşım siteleri ve bazı Beyoğlu esnaflarının da desteğiyle topluluk saat 15.00 'te Taksim 'de “Beyoğlu 'na dokunma ” pankartı arkasında bir araya geldi. Sokak müzisyenlerinin ensturmanlarıyla desteklediği protestocular, “İstiklal 'e dokunma, sokağı özgür bırak ”, “Verdiğin kalıcı rahatsızlıktan dolayı, seni affetmiyoruz ”, “Ne sokaktan anlıyorsun, ne müzikten ” yazılı dövizler taşıdı.
Polisin aldığı önlem nedeniyle, Beyoğlu Belediyesi 'ne yaklaştırılmayınca, grup, Tünel 'de basın açıklaması yaptı. Ezgi Köksal şunları söyledi: “Sermaye, kendi ihtiyaçlarına göre şehri yeniden tasarlıyor. Bizleri de bu talanına, kentesel dönüşüm adı altında inandırmaya çalışıyor. Beyoğlu 'na renk veren onlarca işletme, lokanta, sanat atölyesi kapandı. Yerlerine uluslararası şirketlerin şubeleri açılmaya başlandı. Beyoğlu ile ilgili alınacak tüm kararlar, meslek odaları, çevre sakinleri, esnaf, sanatçı ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla alınmalıdır. ”
Milliyet


Geri Dön