05 / 11 / 2024

Beyttürk İnşaat Yalova projesinde satışlar Mart 2017'de başlayacak!

Beyttürk İnşaat Yalova projesinde satışlar Mart 2017'de başlayacak!

Geçtiğimiz ay Suudi Kralı Selman Bin Abdülaziz ile birlikte gelen heyette yer alan Kimma Huizama Group, Beyttürk İnşaat ile ortaklık anlaşması imzaladı. Projenin satışları Mart 2017'de başlayacak.




Suudi Kralı Selman Bin Abdülaziz'in geçen ay gerçekleşen Türkiye ziyareti iki ülkenin ekonomik ilişkilerini de güçlendirdi. Bu ziyarete katılan Suudi işadamları, Türk şirketleriyle yakın işbirliği yürüttü. Kral Selman bin Abdülaziz Al Suud ile birlikte İstanbul'a gelen 100 işadamının, inşaattan ilaç sektörüne, enerjiden finansa kadar birçok alanda milyar dolarlık 10 anlaşma imzaladığı kamuoyuna yansıdı. Bu anlaşmalardan birini de Beyttürk İnşaat imza attı. Yalova'da üç yılda binin üzerinde konut projesine imza atan şirket, Suudi Arabistanlı Kimma Huizama adlı grupla yüzde 50-50 ortaklığa giderek dev bir projeye soyunuyor. 


Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, Suudi şirketle birlikte, Yalova'nın gelişen bölgesi Bursa Yolu üzerinde 'Lake 360' adı verilen bir proje hayata geçireceklerini söylüyor. Barman, "2 milyar dolarlık bir proje bu. 5 bin konutu kapsıyor. Marmara Bölgesi'nin en büyük projesi olacak. Buraya 25 bin kişinin yaşayabileceği bir köy inşa edeceğiz. Bir yıl içinde projeye başlamayı planlıyoruz. Hem bölgeden hem de ülkemizden projeye ilginin büyük olacağını düşünüyoruz" diyor. 


2017'DE SATIŞA ÇIKACAK 

Barman Ailesi, 35 yılı aşkın bir süredir inşaat sektörünün içinde. Ailenin ikinci kuşak temsilcisi olan Muhammet Uğurcan Barman da aynı sektörü seçti. Üç yıl önce kurduğu Beyttürk İnşaat şirketi, özellikle Yalova'da Beytepe Plus, Dreamland, Beyttürk Orman, Mia Thermal ve Beytepe başta olmak üzere pek çok proje hayata geçirdi. 400 milyon TL cirolu şirket bugüne kadar Körfez ülkelerinden 15 bin yatırımcıya ulaştı. Yeni geliştirilen 'üyelik' uygulaması sayesinde, Körfez Bölgesi'nden 5 bin yeni yatırımcı daha çekilmesi hedefleniyor. 


Muhammet Uğurcan Barman, Suudi ortağıyla birlikte şimdi de Marmara Bölgesi'nin en iddialı projesine imza atacak. Mart 2017'de satış işlemlerine başlanması planlanan karma projenin yüzde 50'sinin yerlilere, yüzde 50'sinin de yabancılara satılması öngörülüyor. 


Muhammet Uğurcan Barman, projeye ilişkin olarak şu bilgileri veriyor: "Artık istediğiniz yere deniz getiriyorsunuz. Mesela Dubai'de birçok projede yapay deniz var. Bu imkanı sunan şirketlerden biriyle anlaşmak üzereyiz. Lake 360'a, kumsalı olan, içinde tekne turlarının yapılabileceği, sörf yapılıp yüzülebileceği bir yapay deniz inşa edeceğiz. Bugün Türkiye'deki mevcut projelerdeki yapay göllerden çok farklı olacak bu." 


ORHANGAZİ'YE YATIRIM 

Özellikle Körfez yatırımcısının ilgi gösterdiği illerden olan Yalova'da son beş yıllık süreçte arsa fiyatlarında yüzde 400 civarında bir artış söz konusu, önümüzdeki dönemde yüzde 200'lük bir artış daha öngörülüyor. 2009'da il nüfusu 80 bin iken bugün 300 bine çıkmış durumda. Kentin potansiyelinin daha da artacağı görüşünde olan Muhammet Uğurcan Barman, "Bölgedeki otel yatırımları arttı. Şu anda Yalova Üniversitesi'nin kampüsü yapılıyor. 940 bin metrekare üzerine kurulacak ve Marmara Bölgesi'nin en büyük arazisine sahip üniversitesi olacak. 2020 yılında tamamlanacak. 20-25 bin öğrenci alacak. Ayrıca ilde yeni OSB'ler kuruluyor. Özel kolejler geliyor. Tersane de sürekli gelişiyor" diye anlatıyor. Beyttürk İnşaat, Orhangazi'de de bir proje gerçekleştiriyor. Şirket, Orhangazi Belediyesi'nin açtığı ihaleden 9 milyon liraya aldığı arsaya 900 konutluk bir proje yapacak. Muhammet Uğurcan Barman, Orhangazi ve Gemlik bölgesine önümüzdeki birkaç yılda 200 milyon TL'lik yatırım yapacaklarını dile getiriyor. Şirket ayrıca İstanbul Kağıthane'deki kentsel dönüşüm projeleriyle de ilgileniyor. 


BAHREYN'DE FIRSAT VAR 

Muhammet Uğurcan Barman'ın farklı şapkaları da var. Bunlardan biri Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu (DEİK) Bahreyn İş Konseyi Başkanlığı. Sadece Orta Anadolu Grubu'nun yatınmı bulunan Bahreyn'e Türk yatırımcıları çekmek için son günlerde yoğun çalışmalara başlanmış durumda. Şu anda 225 milyon dolarlık ihracat, 100 milyon dolara yakın da ithalatımızın olduğu Bahreyn ile 2018 yılına kadar 500 milyon dolarlık bir ticaret hacmine ulaşılması hedefleniyor. 


Küçük Dubai'ye benzettiği Bahreyn'de birçok fırsat olduğunu vurgulayan Muhammet Uğurcan Barman, bu ülkede yüzde 100 yabancı sermayeli şirket kurulabildiğinin altını çiziyor. Barman, şu bilgileri veriyor: "Diğer Arap ülkelerinde yerli partner istiyorlar. Burada ise gerek yok. Ayrıca şirket kurma prosedürleri çok kısa. İki günde, aynı bina içinde işlerinizi hallederek şirketinizi kurabilirsiniz. Ülkenin ABD ile imzaladığı ticaret anlaşması nedeniyle Bahreyn üzerinden ticaretinizi sıfır vergi ile yapıyorsunuz. Üretimi burada yapıp, tüm Arap ülkelerine de açılabilirsiniz. Fabrikalar elektrik faturası ödemiyor, vergi ödemiyor. Finans sıkıntısı da yok, sekiz Türk bankası orada mevcut."


Ekonomist


Geri Dön