29 / 04 / 2024

Beyza Arslan'ın yeni gözdesi Şişli Marriot Hotel!

Beyza Arslan'ın yeni gözdesi Şişli Marriot Hotel!

İş ve cemiyet dünyasının önemli ismi Beyza Arslan; güzelliği, şık giyimi ve sanata olan tutkusuyla dikkat çekiyor. Lotus İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Beyza Arslan, İngiltere'de tekstil işletmeciliği eğitimi aldıktan sonra, baba mesleği inşaata atıldı...



İş ve cemiyet dünyasının önemli ismi Beyza Arslan; güzelliği, şık giyimi ve sanata olan tutkusuyla dikkat çekiyor. Lotus İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Beyza Arslan, İngiltere'de tekstil işletmeciliği eğitimi aldıktan sonra, baba mesleği inşaat sektöründe iş hayatına atıldı. Beyza Arslan, önce yakın arkadaşı Alara Koçibey ile birlikte, içinde spor merkezi, kreş, süper market gibi birçok sosyal alanın bulunduğu Lotus VVorld projesiyle, daha sonra da bir kısmı öğrenci yurdu olan butik konut projesi 'One & Ortaköy' ile inşaat sektöründe ses getirdi. Beyza Arslan artık daha büyük projelerle isminden söz ettirmeye başladı. Tarabya Lotus Evleri ve Maslak 42 projesi ile rezidans, AVM ve otel projelerine imza atan Beyza Arslan'ın yeni gözdesi ise Abide-i Hürriyet Caddesi üzerinde çok yakında açılacak olan Şişli Marriot Hotel... 


Depeche mode dinliyorum

Müzik dinlemeyi severim. Boş zamanlarımda özellikle araba kullanırken müzik dinlemek çok hoşuma gider. 

En sevdiğim eski grup; Depeche Mode, Somebody şarkısı şahane. Son zamanlarda en sevdiğim ikili; Robin Thicke ve Pharrell Williams; parçaları Burred Lines. Grup olarak Daft Punk ve parçalan Get Lucky. En sevdiğim yeni şarkıcı ise Rihanna, konserine de gittim. Son olarak Zorlu Center PSM'de bir Broadway müzikali Jersey Boys'u izledim. 


Oğluma göre tatil seçiyorum 

Çıkabildiğim kadar çok tatile çıkıyorum. Türkiye'nin güneyi cennet. Balık burcuyum. Denizi ve yüzmeyi çok severim. Soğukla hiç aram yok. Kışın da yazı yaşayan ülkelere gitmeyi severim; Phuket, Malpler, Mauritius, Miami gibi. Gittiğim yerlerde kültürü, tarihi ve mutfağı görmek isterim. Uçuş hatlarının rahatlığı, otelin temiz ve konforlu olmasına dikkat ederim. Tabii Muratcan doğduktan sonra ona uygun yerlere gitmek önceliğim oldu. 

Chanel Spor, şık, rahat ve çarpıcı parçalan giymeyi seviyorum. 


Spor, şık, rahat ve çarpıcı parçaları giymeyi seviyorum. Sezonun trend parçalarıyla dolabımda kalmış bir şeyi kombinlemek, eskiyle yeniyi karıştırmak hoşuma gidiyor. Bir kadın; şık ve bakımlı olunca kendini daha iyi hissediyor ve bu hayatına olumlu yansıyor. Eskiden annelerimiz pazara bile şık giderlermiş. 

Şıklıktan kastım illa marka bir parçayı giyip çıkmak değil. En sevdiğim markalar; kulp, dikiş ve kumaştan dolayı Chanel, Givenchy ve Celine. Modern markalarda ise Stella McCartney, Victoria Beckham ve Tom Ford. 


Kıymalı makarnayı değişmem 

Ben yemek yapmayı bilmem ve sevmem. Ama evde yapılacak sağlıklı yemeklerin tariflerini bilirim ve malzemelerin alımlarıyla ilgilenirim. Yardımcım yapar. Ev yemekleri yani; Türk mutfağına has yemeklere bayılınm. Örneğin; zeytinyağlılar, mercimek çorbası, kıymalı makarnayı dünya mutfağına değişmem. Dışanda ise; yemekten hoşlandığım ilk şey balık ve mezeler. Daha sonra İtalyan ve Çin mutfağı gelir. 


Hopkins ile Foster başarılı oyuncular 

Sinemada sürrealist ve hayal gücü fazla olan filmlerden hoşlanınm. En sevdiğim filmler; La Vita E Bella, Bulut Atlası, Godfather. En sevdiğim yönetmenler; Quentin Tarantino, Tim Burton ve Woody Ailen. En sevdiğim aktör; Anthony Hopkins. En sevdiğim aktrisler ise; Jodie Foster ve Meryl Streep. 


Paulo Coelho'nun mesajları 

Gençlik yıllanmda dünya klasiklerinin hepsini okudum. Dostoyevski'den Cinler, Gustave Flaubert'den Madame Bovary beni o dönemlere götüren ve hoşuma giderek okuduğum yapıtlardı. Şimdi ise; Paulo Coelho'nun verdiği mesajlar ve Alain de Botton'un sürekleyiciliği hoşuma gidiyor. En son, bir tavsiye üzerine Zülfü Livaneli'nin 'Kardeşimin Hikayesi'ni okuyorum. Öyküsü güzel kurulmuş bir kitap. 


KURALLARA bağlı yaşarım

Genelde rutinlerim istisnalar dışında değişmez. Oldum olası kurallanna bağlı yaşayan biriyim. Oğlumun (Muratcan) dünyaya gelmesiyle bu durum tavan yaptı. Hatta öyle ki; bir noktadan sonra kendimi frenledim. Yatma-kalkma saatim, oğlumun uyandığı, yemek yediği saatler; programlarımızda tam bir düzen içinde olma çabası vardı. Çoğu gün kalkar kalkmaz oğlumla öğlen kadar vakit geçiririm. Bu saatleri; evde, bahçede veya dışanya çıkarak değerlendiririz. Oğlum yuvaya gittiğinde ise evde kahvaltımı yapıp, gazetemi okuyup hemen işe geçiyorum. 


Vintage takı koleksiyonum var

Neş'e Erdok, İbrahim Safi, Fikret Mualla, Mehmet Güleryüz, Fahri Nizerol'den oluşan resim koleksiyonum var. Bir yandan da vintage takı koleksiyonu yapmaya başladım. Umarım genişletme imkanım olur. Bu arada takı ve saatte en sevdiğim marka Cartier diyebilirim. Eski yeni her parçasını severek takarım. Cartier günden güne kıymetlendi, hatta eski vintage olanları daha da değerli hale geldi. 


Pilates ve yürüyüş

Spor yapma vakitlerim akşamüstü saatlerine denk geliyor. Çocukluğumdan beri babamın spora olan düşkünlüğünden dolayı; tenis, basket, kayak gibi spor dallarıyla iç içeyim. Şu an günlük hayatta rahatlıkla yapabileceğimiz; pilates ve yürüyüş haftada en az 2 kez olmak üzere vazgeçilmezim. Bu aralar iş yoğunluğumdan dolayı spora fazla vakit ayıramıyorum. Benim için en ideali haftada 4 kez; keşke yapabilsem. Fakat çok yoğun bir dönemdeyim ve kalan enerjimi oğluma vermek istiyorum. 


Çağrı Bilgin/Posta Gazetesi




Geri Dön