22 / 07 / 2024

Bezm-i Alem Üniversitesi Okmeydanı'na yapılacak

Bezm-i Alem Üniversitesi Okmeydanı'na yapılacak

Bezm-i Alem Valide Sultan, Silahtar Abdullah Ağa ve Abdülhamit Sani mazbut vakıfları adına sağlık alanında kurulacak üniversite, önümüzdeki akademik yılda faaliyete geçecek




Üniversitede tıp, diş hekimliği, eczacılık, sağlık bilimleri ve eğitim fakülteleri ile sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu ve sağlık bilimleri enstitüsü bulunacak.

Vakıf Gureba Hastanesi'nin de içinde olacağı üniversite için Okmeydanı'ndaki 332 dönümlük arazinin ayrıldığını kaydeden Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi adıyla kuracakları diğer üniversitenin çalışmalarının ise sürdüğü bilgisini verdi.

Komisyonda CHP Yalova Milletvekili 'mantar gibi vakıf üniversitesi' kurulduğu eleştirisinde bulunurken, AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Necat Birinci, "Her konuda bu istemezük tavrı yanlış. Atatürk'e bile Van'da kurmak istediği üniversite için kendi bakanları karşı çıkmıştı." dedi. AK Partili Sami Güçlü ise 'Bezm-i Alem' ismine karşı çıktı. Diğer AK Partili vekiller ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bezm-i Alem isminin tarihi anlamına işaret etti. Çubukçu, "Sayın Sami Güçlü, Bezm-i Alem isminin eski olduğunu söylüyorsunuz ama sizin adınız da eski, yine de kullanılıyor." diye espri yaptı.

Üniversite hakkında komisyona bilgi veren YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İzzet Özgenç, Bezm-i Alem üniversitesinin gerçek vakıfların kurduğu gerçek bir vakıf üniversitesi olacağını vurguladı. Türkiye'de şu anda 94'ü devlet, 45'i vakıf olmak üzere 139 üniversite bulunuyor.
İbrahim Asalıoğlu/Zaman


Geri Dön