30 / 04 / 2024

Bilecik Bozüyük'te tüketiciler konut yapı kooperatifi kuruldu!

Bilecik Bozüyük'te tüketiciler konut yapı kooperatifi kuruldu!

Bilecik Bozüyük'te Tüketici Hakları Dernek yöneticileri, güvenli, kaliteli ve ucuz konut üretmek amacıyla Tüketiciler Konut Yapı Kooperatifi kuruldu.



Bilecik Bzoüyük'te yeni kurulan Tüketiciler Konut Yapı Kooperatifi'nin Başkanlık görevini üstlenen Hasan Özkan, yaptığı açıklamada kooperatifin amacının konut sektöründe Tüketici Hakları Derneği üyelerine ve üye olacak vatandaşlara ucuz maliyetli barınma ve tasarruf amaçlı konut üretmek olduğunu belirtti. 


Konutların kentsel dönüşüm kaynaklı olarak gerçekleştirileceğini anlatan Özkan, şunları kaydetti: "İnşaatlarımızı kooperatif yöneticileri olarak emanet sistemi formülü ile üreteceğiz, yüklenici firma kooperatifimiz olacaktır. Bu sebeple Çevre ve Şehircilik Bakanlığından konut üretmek için yüklenici müteahhit belgesi aldık. İnşaatlarımız ucuz ve kaliteli olacaktır. 


Dernek amacımıza da uygun olan bu anlayışı kooperatif konutlarında da uygulamak bizim asli görevlerimizdir. Vatandaşlarımızın her türlü barınma ve yatırım amaçlı edinecekleri konutlarımızı tüketici bilinci, başta olmak üzere, kaliteli ve güvenli konut yapmak ve bu konutları yaparken de devletin her türlü kaynaklarından istisnalardan faydalanarak üretmek tek idealimizdir. ''



Bilecik Yarın Gazetesi


Geri Dön