28 / 04 / 2024

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa AKTİM Çarşı-Ofis'i için düğmeye bastı! 

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa AKTİM Çarşı-Ofis'i için düğmeye bastı! 

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa'daki, yeni ticari gayrimenkul projeleri olan AKTİM Çarşı-Ofis'in temelini atmaya hazırlandıklarını bildirdi. 



Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa'daki, yeni ticari gayrimenkul projeleri olan AKTİM Çarşı-Ofis'in temelini atmak için düğmeye bastı. Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, Bayrampaşa'da 100 bin metrekarelik yeni ticari gayrimenkul projeleri olan AKTİM Çarşı-Ofis'in temelini atmaya hazırlandıklarını kaydetti.

Bilgiç ön lansmanından itibaren satışa çıkarılan projeye ilişkin, "Bayrampaşa'da 100 bin metrekarelik yeni projemiz olan AKTİM Çarşı-Ofis'in ön lansmanından itibaren ciddi taleple karşılaştık ve şimdiden projenin yüzde 37’sini sattık" dedi.

Şirketten yapılan açıklamada konuya dair görüşleri yer alan Ali Emre Bilgiç, ön lansmandan itibaren ciddi taleple karşılaştıklarını ve şimdiden projenin yüzde 37’sini sattıklarını kaydetti.

Sektörde markalı projeler dışında, başladıkları inşaatları bitiremeyecek, sermaye gücü olmayan birçok müteahhit olduğunu kaydeden Bilgiç, bu tarz yatırımları yaparken çok dikkatli olunması gerektiğine dikkati çekti.

Bilgiç, ticari gayrimenkul yatırımının hem  dezavantaj hem de avantajlarından bahsederek, ticari gayrimenkule yatırım gerçekleştirmek potansiyel olarak kazançlı olabilir ve borsadaki oynaklığa karşı korunma görevi görebileceğini kaydetti. 

Yatırımcılar mülklerini satarken değer artışı yoluyla para kazanabileceklerini, fakat getirilerin çoğunun kiracı kiralarından geldiğini belirten Bilgiç, "Bu nedenle yatırım yapılmadan önce mutlaka doğru değerleme ve satın alınan markanın ticari gücüne bakılması gerekmektedir." şeklinde değerlendirdi.

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa AKTİM Çarşı-Ofis i için düğmeye bastı! 

TİCARİ GAYRİMENKUL ALIRKEN DİKKAT EDİMESİ GEREKENLER

Ali Emre Bilgiç, ticari gayrimenkul alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan bahsetti.

Yatırımcılara uyarılarda bulunan Bilgiç, 'Doğru kazanç elde edilmesi için ön araştırma yapmak gerekir. Çabuk karar almayın. Ticari gayrimenkule doğrudan yatırım yapmaya en uygun kişiler, sektör hakkında önemli miktarda bilgiye sahip olan veya bu bilgiye sahip firmaları araştırabilen kişilerdir"

Ticari mülklerin yüksek riskli, yüksek getirili gayrimenkul yatırımları olduğunu söyleyen Bilgiç, Bu nedenle doğru lokasyon seçimi, arzın az talebin yoğun olduğu bölgelerin tercih edilmesi gibi kritik noktalar bulunduğunu söyledi.

Eğer ofis yerine dükkana yatırım yapılacak ise, yaya trafiğinin olduğu ve toplu taşıma ile ulaşım kolaylığına dikkat edilmesi gerektiğine dikkati çeken Bilgiç, "Yapacağınız yatırımın satış bedeli ile kira getirisi arasındaki orantıya dikkat edin. Ticaretinize yönelik ihtiyaçlara cevap verip vermediğine göz atın.' diye uyardı. 

Bilgiç, bölgenin iyi araştırılması ve rayiç fiyatların öğrenilmesi gerektiğine vurgu yaparak brüt ve net metrekare farklılıklarına dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Ticari gayrimenkul alımı öncesi markaların iyi araştırılması uyarısı da yapan Bilgiç, potansiyel sorunları önceden tespit etmek için profesyonel bir danışmandan destek alınmasının öneminden bahsetti.

Depremlerde ağır hasar gören Gaziantep’teki 7 katlı bina çöktü!

TOKİ Erzincan 2023 projesi için yeni tarih açıklandı! 412 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön