27 / 04 / 2024

Depremlerde ağır hasar gören Gaziantep’teki 7 katlı bina çöktü!

Depremlerde ağır hasar gören Gaziantep’teki 7 katlı bina çöktü!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan 7 katlı bina, yıkım sırasında çöktü.



Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları hızla devam ediyor.  Cumhuriyet Mahallesi’nde ağır hasarlı olarak tahliye edilen 7 katlı Doğan Apartmanı’nda, sabah saatlerinde güvenlik önlemi alınarak kontrollü yıkım çalışması başlatıldı. 

Çalışma ekiplerinin iş makineleriyle yaptığı çalışma sırasında bina, bir anda çöktü ve çevreyi toz bulutu kaplarken, çökme anı ise cep telefonu kameralarına yansıdı. 

Depremlerde ağır hasar gören Gaziantep’teki 7 katlı bina çöktü!

MALATYA'DA HASARLI BİNALARIN YIKIMLARI YÜZDE 53,5'E ULAŞTI!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5 seviyesine yükseltidi.

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Malatya'da şehir merkezi ve ilçelerde yıkım kararı verilmiş olan binalarda ekipler tarafından çalışma yapılırken çevresi güvenlik ekipleri tarafından şeritlerle kapatılmış olan yapılar iş makineleriyle kontrollü bir biçimde yıkılıyor, yüksek katlılarda da patlayıcı kullanılıyor.

Öte yandan yıkılan ağır hasarlı binalardaki molozlar iş makineleriyle kamyonlara yüklenip depolama alanlarına gönderiliyor.

Şehirde ağır hasarlı yapıların yıkım çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Malatya Valisi Ersin Yazıcı enkaz kaldırma çalışmalarının da usulüne uygun şekilde yapıldığını açıkladı. 

Malatya Valisi Ersin Yazıcı yalnızca ağır hasarlı yapılardan bugüne kadar 2 milyon 360 bin metreküp enkazın hafriyat alanına taşındığını açıkladı

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

12 daireden 42 daireye dönüştürülmüş! 31 kişiye mezar olan rezidansın inşaat çalışmaları ortaya çıktı! 

Malatya'da depremler sonucu ağır hasar gören bina çöktü!

Geri Dön