Sektörel

BİMSADER Başkanı duyurdu! Çimento fiyatlarına 1 Temmuz'dan itibaren zam bekleniyor!

Bims Sanayiciler Derneği (BİMSADER) Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Sonugelen, 1 Temmuz'dan itibaren çimento fiyatlarına zam beklendiğini açıklayarak tepki gösterdi. 

1 Temmuz'dan itibaren çimento fiyatlarına zam bekleniyor. BİMSADER Başkanı Sonugelen Bims fiyatları düşerken çimento fiyatlarına yapılması planlanan zamma tepki gösterdi. 

''BU ZAM TAMAMEN GEREKSİZ''

Bims Sanayiciler Derneği (BİMSADER) Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Sonugelen, çimento fiyatlarına yapılması planlanan zamma büyük tepki gösterdi. Sonugelen, Ramazan Bayramından sonra inşaat sektöründe durgunluk yaşandığını belirterek zamlara tepkisini belli etti. 

Konut kredi faizlerinin çok yüksek olmasının satışları ciddi şekilde düşürdüğünü aktaran Sonugelen, “Dolayısıyla mevcut devam eden ve yeni başlayacak projelerin ilerlemesini son derece yavaşlatmıştır. İnşaat malzemesi üreticileri ve satıcılarında işlerin durma seviyesine gelmiştir.

Bims sektörümüzdede işler yavaşlamış ve talepler minimum seviyeye gelmiştir. Birçok firmamız 2023 fiyatları ile satışlar yapmaktadır. Ürünlerimiz yılbaşından bu yana zamlanmamıştır. Ürünlerimizin en önemli hammaddelerinden biri olan çimentoya temmuz ayı başında zam geleceği söylenmektedir.

Bu zam tamamen gereksiz olarak görülmektedir. İşlerin bu kadar yavaşlamaya girdiği süreçte bims fiyatları düşerken çimemto fiyatlarına yapılması planlanan zammın herhangi bir izahı bulunmamaktadır.” İfadelerine yer verdi.

ÇİMENTO FABRİKALARI BU YANLIŞTAN DÖNMELİ!

Sonugelen konuyla ilgili yaptığı değerledirmede  gelecek zammın piyasası olumsuz etkileyeceğinin altını çizeren şu ifadeleri kullandı: “Pazarda bulunan diğer duvar elemanlarına karşı pazar payımız zaten geride kalmaya başladığı bu süreçte tekrar bir daha çimento zammının gündeme gelmesi sektörümüzü ciddi bir sıkıntıya sokacaktır.  

Son zamanlarda elektriğe, doğalgaza ve diğer birçok girdiye zammı bırakın fiyatlar geriye gelmiştir. Çimento fabrikalarının bu yanlıştan dönmelerini istiyoruz. Ülkemiz ekonomisinin bu geçiş sürecini tüm sanayicilerimiz ile dayanışma ile daha rahat geçirebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Konut sektörü artan maliyetlerle boğuşuyor! Fiyatlar neden yükseliyor?

Gayrimenkul yatırım fonlarının projelere yatırım yapması çimento ve GYO hisselerine yarayacak!

İnşaat demir fiyatlarına okkalı zam! 1 ton demir fiyatı resmen uçtu! Güncel inşaat demiri fiyatları