21 / 05 / 2024

Binali Yıldırım: Arsa fırsatçılarına kanmayın

Binali Yıldırım: Arsa fırsatçılarına kanmayın

İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan 3. köprünün inşasına yıl sonuna kadar başlanacak



Yeni köprünün Boğaz'ı hangi noktalardan birleştireceği ile ilgili tartışmalar sürerken Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, alternatif güzergâhlar belirleyenlere tepki gösterdi. Köprünün inşa edileceği yeri belirlediklerini ancak spekülatörlere fırsat vermemek için açıklamadıklarını belirten Yıldırım, arsa sahiplerine seslendi: "Şu günlerde ortada dolaşan haritalara rağbet etmeyin, hayal kırıklığına uğrarsınız."

Beşiktaş'ta düzenlenen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarına katılan Binali Yıldırım, basın mensuplarının üçüncü Boğaz köprüsü ile ilgili sorularını cevapladı. İhalenin bu yıl içinde gerçekleşeceği haberini veren bakan, köprünün Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacağını açıkladı. İnşaya mevcut köprülerin kuzeyinde başlanacağını hatırlatan Yıldırım, yeşil alanların hiçbir şekilde tahrip edilmeyeceği sözünü verdi. Buna karşın kamu maliyeti en az olacak seviyede, kentin trafiğini rahatlatacak bir güzergâh seçimi yaptıklarını sözlerine ekledi.

Üçüncü köprü tartışmalarına da değinen bakan, "Bu boş bir tartışma. Üçüncü köprü de lazım. 1 tünel de 2 tünel de lazım. Türkiye nüfusunun yüzde 20'sini barındıran, sanayiyi taşıyan bir ilimize bu tür altyapı hizmetleri götürülmemesini bizden kimse isteyemez." dedi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde süren bakım çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Ulaştırma Bakanı şunları söyledi: "FSM'de deprem derzleri görev yapamaz hale geldiği için bakıma başlandı. İlk gün yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurarak ekiplerimizi kuvvetlendirdik. Alınan tedbirlerden sonra ilk güne nazaran trafik bugün daha iyi."

Marmaray'daki küçük bir değişikliğe de işaret eden Yıldırım, tarihi yapılara denk gelen Ayrılıkçeşme'deki ayakların kaydırılmasının söz konusu olduğunu kaydetti.
Uğur Öztürk/Zaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Binali Yıldırım'dan İstanbullulara uyarı

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 3. Boğaziçi Köprüsü projesinin, bu yıl içinde yap-işlet-devret modeliyle ihale edileceğini belirterek, "Ortada dolaşan haritalara itibar etmeyin, paranızı kaptırmayın" dedi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Beşiktaş'taki Barbaros Anıtı'nda düzenlenen "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" kutlamalarının ardından basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin "İstanbul'a yapılacak olan 3. köprü tartışmaları gündemde. Özellikle Beykoz-Sarıyer, Beykoz-Tarabya arasında yapılacağı söyleniyor. Bu konuyla ilgili son aşama nedir? Piyasada, emlakçılarda haritalar dolaşıyor. Bu haritalar bölgedeki emlak fiyatlarını da etkiliyor" demesi üzerine Yıldırım, "3. Boğaziçi Köprüsü projemiz, bu yıl içinde yap-işlet-devret modeliyle ihale edilecek. Bu köprü, mevcut köprülerimizin üzerinde olacak" ifadelerine yer verdi.

HARİTALARA İTİBAR ETMEYİN
Vatandaşlara ve İstanbullulara bir hatırlatmada bulunmak ve uyarmak istediğini dile getiren Yıldırım, "Ortada dolaşan haritalara itibar etmesinler. Paralarını kaptırmasınlar. Sonra hayal kırıklığı yaşarlar. Ben mesajımı İstanbullulara, vatandaşlarımıza çok net veriyorum. Spekülasyonlara prim vermeyiniz. Sonunda hayal kırıklığı, büyük kayıplar yaşayabilirsiniz diyorum" şeklinde konuştu.

Köprü tartışmaları çok gereksiz
Beşiktaş'taki kutlamaların ardından Anı Defteri'ni imzalayan Yıldırım '3. Köprü gerekli midir, gereksiz midir' tartışmasının boş bir tartışma olduğunu belirterek, "İstanbul'da yaşayan her kim olursa olsun, bu tartışma nostaljinin ötesine gidemez. İstanbul'a 3. köprü de lazım, 1. tünel de lazım, 2. tünel de lazım. Mümkünse ilerde başka geçişler de lazım" dedi.
Yenişafak

Bakan'dan 3. köprü uyarısı: Yeri belli, para kaptırmayın

Ulaştırma Bakanı Yıldırım 3. köprü konusunda vatandaşları uyardı: Haritalara inanmayın. Köprünün yeri belli, para kaptırmayın

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Beşiktaş'taki Barbaros Anıtı'nda düzenlenen `Denizcilik ve Kabotaj Bayramı' kutlamalarının ardından basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin `İstanbul'a yapılacak olan 3. köprü tartışmaları gündemde. Özellikle Beykoz-Sarıyer, Beykoz-Tarabya arasında yapılacağı söyleniyor. Piyasada, emlakçılarda haritalar dolaşıyor. Bu haritalar bölgedeki emlak fiyatlarını da etkiliyor' demesi üzerine Yıldırım `Ortada dolaşan haritalara itibar etmesinler. Paralarını kaptırmasınlar. Sonra hayal kırıklığı yaşarlar. Güzergah tespiti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini almak suretiyle yapıldı' dedi.

FIRSATÇILARIN ÇIKMASI DOĞAL

Önemli bir proje gündeme gelince, nema sağlamak isteyen fırsatçıların ortaya çıkmasının doğal olduğunu ifade eden Yıldırım `Ben mesajımı İstanbullular'a, vatandaşlarımıza çok net veriyorum. Spekülasyonlara prim vermeyiniz. Sonunda hayal kırıklığı, büyük kayıplar yaşayabilirsiniz diyorum' dedi. Yıldırım `Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde (FSM) özellikle akşam ve sabah saatlerinde yoğun bir trafik yaşanıyor. Bazı çevreler diyor ki `3. köprü, bu trafiğin çözümü olmayacak'. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz' sorusunu şöyle yanıtladı: `FSM Köprüsü, zorunlu olarak bakıma alındı. 40 gün planlanan çalışmaları 30 güne indirdik. Özellikle okulların kapandığı bu dönemden başka bu işi yapacak bir müsait zaman da yok. İlk günler yaşanan bazı sıkıntılar, gerek denizden taşıma, gerekse trafik akışındaki tedbirler nedeniyle bugün daha iyi durumda. 3. Köprü gerekli midir, gereksiz midir tartışması boş bir tartışmadır. İstanbul'a 3. köprü de lazım, 1. tünel de lazım, 2. tünel de lazım. Mümkünse ilerde başka geçişler de lazım' dedi.

Yeşil alanları tahrip etmeyecek

Bakan Yıldırım `İstanbul'u Karadeniz'e bağlayan yeşil alanları tahrip etmeyecek, yerleşimi kuzeye yaymayacak, kamulaştırma bedeliyle kamu maliyetini artırmayacak, kent trafiğini rahatlatmanın yanı sıra transit trafiği alacak bir güzergah seçimi yapıldı' dedi.
Star

Bakan Yıldırım 3. köprüyü tarif etti
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. Boğaziçi Köprüsü projesinin yapılacağı güzergahı söylemedi ama tarifini yaptı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. Boğaziçi Köprüsü projesinin yapılacağı güzergahı söylemedi ama tarifini yaptı: "İstanbul'u Karadeniz'e bağlayan yeşil alanları hiçbir şekilde tahrip etmeyecek, yerleşimi kuzeye mümkün olduğunca yaymayacak, buna karşılık kamulaştırma bedeliyle kamu maliyetini artırmayacak, batından doğuya olan transit trafiği alacak bir güzergah."

Yıldırım, dün Beşiktaş'taki Barbaros Anıtı'nda düzenlenen "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" kutlamalarının ardından soruları yanıtladı. 3. Boğaziçi Köprüsü projesinin, bu yıl içinde yap-işlet-devret modeliyle ihale edileceğini kaydeden Yıldırım, "Bu köprü, mevcut köprülerimizin üzerinde olacak" dedi. İstanbulluları uyarmak istediğini dile getiren Yıldırım, şunları söyledi: "Ortada dolaşan haritalara itibar etmesinler. Paralarını kaptırmasınlar. Güzergah tespiti, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini almak suretiyle yapıldı. İstanbul'u Karadeniz'e bağlayan yeşil alanları hiçbir şekilde tahrip etmeyecek, yerleşimi kuzeye mümkün olduğunca yaymayacak, kamulaştırma bedeliyle kamu maliyetini artırmayacak, kent içi trafiğine rahatlatma getirmenin yanı sıra daha doğrusu batından doğuya olan transit trafiği alacak bir güzergah seçimi yapılmıştır."
Milliyet


Geri Dön