29 / 04 / 2024

Binali Yıldırım: Ulaştırmaya 53 milyar euro yatırım yaptık!

Binali Yıldırım: Ulaştırmaya 53 milyar euro yatırım yaptık!

Son 10 yılda karayollarına 34 milyar avro, demiryollarına 9 milyar avro, havacılığa 3 milyar avro, denizciliğe 1 milyar avro ve haberleşme sektörüne de 6 milyar avro yatırım yapıldı...





Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin ulaştırma alanında büyük projelerle yoluna devam ettiğini belirterek, "Son 10 yılda karayollarına 34 milyar avro, demiryollarına 9 milyar avro, havacılığa 3 milyar avro, denizciliğe 1 milyar avro ve haberleşme sektörüne de 6 milyar avro tutarında bir yatırım gerçekleştirmek suretiyle sektörde toplam 53 milyar avro büyüklüğünde bir yatırıma ulaşmış bulunuyoruz" dedi.


11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'nda çeşitli ülke Bakanlarının katılımıyla gerçekleşen "Ulaşım ve İletişimin Geleceği- Bölgesel İşbirliği İmkanları Paneli"nde açılış konuşmasını yapan Yıldırım, Bakanlığının faaliyetleri, gerçekleşen ve gerçekleşecek yatırım projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.


Son yıllarda başta gelişmekte olan ülkeleri etkisi altına alan bir ekonomik krizin yaşanmakta olduğunu dile getiren Yıldırım, "Krizin etkisiyle birçok ülke yatırımlarını durdurmak zorunda kaldı. Ancak 2008-2009 krizinde Türkiye olarak krizin etkilerini azaltmak için farklı bir yol izledik. Ulaştırma, iletişim ve altyapı yatırımlarını durdurmak bir yana daha da artırmak suretiyle ekonomimizdeki canlılığın devamını sağladık. Altyapımızın gelişmesini, güçlenmesini de temin etmiş olduk" diye konuştu.


Son 10 yılda ulaştırma alanında Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımlarının gerçekleştirildiğine dikkati çeken Yıldırım, "Son 10 yılda karayollarına 34 milyar avro, demiryollarına 9 milyar avro, havacılığa 3 milyar avro, denizciliğe 1 milyar avro ve haberleşme sektörüne de 6 milyar avro tutarında bir yatırım gerçekleştirmek suretiyle sektörde toplam 53 milyar avro büyüklüğünde bir yatırıma ulaşmış bulunuyoruz" dedi.


Yeni Şafak Gazetesi


Geri Dön