28 / 04 / 2024

Binali Yıldırım'ın İstanbul projeleri 2019!

Binali Yıldırım'ın İstanbul projeleri 2019!

AK Parti adayı Binali Yıldırım, kampanyanın son gününde İstanbulluları sevindirecek büyük müjdeyi verdi. İşte Binali Yıldırım'ın İstanbul projeleri 2019...



“Biz Yaptık Yine Biz Yaparız” vizyonuyla yola çıkan AK Parti adayı Binali Yıldırım, kampanyanın son gününde İstanbulluları sevindirecek büyük müjdeyi verdi: Hazine arazileri üzerindeki tapusuz evlerde yaşayan yüz binlerce kişiye tapu verilecek. Peki Binali Yıldırım'ın İstanbul için en önemli vaatleri ve projeleri neler? İşte Binali Yıldırım'ın İstanbul’u “dünyanın gözdesi” yapacak proje ve vaatleri!

İstanbul yarın sandık başına gidecek. 10 milyon 560 bin 963 seçmen, 31 bin 124 sandıkta oy kullanarak 5 yıl İstanbul'u yönetecek ismi belirleyecek. Sabah'ta yer alan habere göre;  Sandıkta 2014 yılında Beylikdüzü'ne başkan seçilirken vaat ettiği 37 projeden sadece 2'sini gerçekleştiren CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ile İstanbul'a Yavuz Selim Köprüsü, 3. Havalimanı, Marmaray, Avrasya Tüneli gibi dev eserleri kazandıran AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım yarışacak.

39 İLÇEYE FARKLI PROJE

Cumhur İttifakı adayı Yıldırım, 39 ilçe için farklı vizyon projelerini de kamuoyuna duyurdu.

1.    Adalar'da elektrikli-çevreci faytonlar devreye girecek atlar özgürlüklerine kavuşacak.

2.    Ataşehir Anadolu yakasının opera ve konser salonuna kavuşacak. Yaşayan İstanbul'un yeni adreslerinden biri de Ataşehir olacak.

3.    2 yeni metro hattı ile Avcılar İstanbul ulaşımına metrobüsten sonra güçlü bir şekilde bağlanacak.

4.    Bahçelievler Avrupa yakasının sağlık ve spor merkezi olacak.

5.    Bakırköy sınırları içerisinde bulunan Atatürk Havalimanı alanı millet bahçesi fuar ve kongre merkezi olacak.

6.    Bayrampaşa'ya Türkiye'deki tüm üniversitelerin araştırma merkezi kuracağı bir teknoloji üssü açılacak. Laboratuvar ve test merkezlerini barındıracak merkez tam kapasiteye eriştiğinde aynı anda 6 bin 500 kişi çalışacak.

7.    3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Beşiktaş'tan geçecek.

8.    15 milyon İstanbulluya 151 köy projesiyle Beykoz'un köyleri kalkınacak, yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi olacak.

9.    İstanbul genelinde kuzeyde yer alan ormanlarla güneydeki sahil şeridini birleştirecek olan "Yeşil Ağ"a Beylikdüzü de dahil olacak.

10.    Çocuk olimpiyat köyü Esenler'de kurulacak.

11.    Kartal'a havaray sistemi yapılacak.

12.    Kanal İstanbul projesi Küçükçekmece'den geçecek.

13.    Pendik'te teknoloji geliştirme merkezi kurulacak. Pendik Fuar ve Kongre Merkezi'nden yılda 1.5 milyar dolar gelir elde edilecek.

14.    Sarıyer trafiği 4 yeni tünelle rahatlayacak.

15.    Sultanbeyli'de 2/B kadastro işlemleri tamamlanan 60 bin vatandaşımıza, tapuları en kısa sürede dağıtılacak.

Binali Yıldırım'dan gecekondu sahiplerine müjde!
 


Geri Dön