28 / 04 / 2024

Binanız sağlam mı değil mi? Bunu nasıl ve kaç paraya öğreneceksiniz? Hemen bakın!

Binanız sağlam mı değil mi? Bunu nasıl ve kaç paraya öğreneceksiniz? Hemen bakın!

Yaşanan büyük deprem afeti sonrası Türkiye genelinden herkes oturduğu binanın depreme dayanıklı olup olmadığını merak ediyor. Elbette bunu öğrenmenin tek yolu risk analizi yaptırmak. Peki bu işlemin maliyeti ne kadar? İşte bugünlerde çok merak edilen o sorunun yanıtı…



31 bini aşkın kişinin hayatını kaybetmesine ve 100 bini aşkın kişinin yaralanmasına yol açan büyük deprem felaketi sonrası herkesin aklındaki soru oturdukları evin ya da binanın sağlam olup olmadığı.

Binanız sağlam mı değil mi? Bunu nasıl ve kaç paraya öğreneceksiniz? Hemen bakın!

Bunun için yapılması gereken işlem risk analizi. Ancak günümüz ekonomik koşullarında bunu yaptırabilmek o kadar da kolay değil. Peki bir binanın sağlam olup olmadığını belirlemek kaç paraya mal oluyor?

İçinde oturdukları binanın depreme karşı dayanıklı olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar, önce nereye başvuracaklarını sonra da bunun maliyetinin ne kadar olduğunu araştırıyor.

Konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada ‘binatespiti.ibb.istanbul’ adresi üzerinden binlerce başvuru yapıldığı ve sonuçların 10 gün içinde açıklandığı bildirildi.

DÜNYA gazetesinden Nurdoğan Arslan Ergün'e söz konusu analizle ilgili konuşan Ülker Müşavirlik Mühendislik yetkilisi Dr. Hamit Ülker, günde 20-30 kişinin arayıp binalarda risk analizi konusunda bilgi almak istediklerini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından bu konuda taleplerin arttığını bildiren Ülker, “Arayıp bilgi edinmek isteyenlerin pek çoğu eski, beton kalitesi kötü olan binalarda yaşayan kişiler” dedi.

Ülker, söz konusu risk analizinde bodrum dahil her kattan ayrı ayrı numuneler alındığını bildirdi


Geri Dön