29 / 04 / 2024

Bingöl'de 390 ev hasar gördü

Bingöl'de 390 ev hasar gördü

Elazığ'da meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından Bingöl'de 390 evin ağır hasar gördüğü tespit edildi



Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şimdiye kadar yapılan hasar tespit çalışmalarında, başta Yelesen köyünde olmak üzere Bingöl'de 390 evin ağır hasarlı olduğunu söyledi.

İl Acil Afet Durum Müdürlüğü ile Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğünce 6 ekip oluşturulduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, Elazığ'daki depremin ardından çok sayıda vatandaşın evlerinin hasar gördüğü gerekçesiyle kendilerine başvurduğunu ifade etti.

Kuzey Anadolu fay hattının Bingöl'den geçtiğini söyleyen Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: "İlimiz birinci derecede deprem kuşağında yer alıyor. Bingöl'ün afet bölgesi ilan edilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Çünkü 2003 depreminden sonra 2005 yılında Karlıova ilçesinde ve son olarak da Elazığ'da meydana gelen depremin ardından Bingöl'de çok sayıda ev hasar gördü. İl Acil Afet Durum Müdürlüğü ile Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü mühendislerince köylerde yapılan hasar tespit çalışmalarında şu ana kadar 390 evin ağır hasar gördüğü tespit edildi. Bu çalışmaların ardından durum değerlendirmesi yapacağız. Amacımız deprem bölgesinde yer alan Bingöl'ün afet bölgesi ilan edilmesidir."
AA


Geri Dön