04 / 05 / 2024

Bingöl'deki 3 camide peyzaj çalışmaları başladı!

Bingöl'deki 3 camide peyzaj çalışmaları başladı!

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından üç camide peyzaj çalışması başlatıldı.




Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından üç camide peyzaj çalışması başlatıldı.


Bingöl Belediyesi tarafından kent merkezinde bulunan camilerde, hizmet atağı çalışmaları başlatıldı. İnönü mahallesi  TOKİ  Camii, Hacılar Camii ve Hacı Hasip Camii Başkan Barakazi’nin talimatı ile  gerekli peyzaj çalışmaları yapılarak halkın hizmetine sunulacak.


Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Barakazi, camilere yönelik yapılan çalışmaların amacının halkın rahatça manevi değerlerini öğrenebileceği bir yer olması için yapıldığını vurguladı.


Başkan Barakazi, “Camilerin periyodik olarak çevre düzenlemeleri ile ilgileniyoruz. Camii cemaatini yazın güneşinden koruyacak alanlar yaptırıyoruz. Bingöl Belediyesi olarak camilere aralıksız hizmet etmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın huzurlu bir ibadet yapabilmeleri için camilerimize birçok hizmet götürüyoruz”  dedi.


Başkan Barakazi, Camilere her türlü hizmeti götürdüklerini ve bu hizmetleri ibadet bilinciyle yaptıklarını ifade ederek, “Camilerimizin belirli periyotlarda hepsini güzelleştireceğiz. Bunun yanı sıra camilerimizin bahçelerini, çehrelerini yeniden dizayn ediyoruz. Parke döşenmesi gereken yerlere parke döşüyoruz, ağaç dikilmesi gereken yerlere ağaç dikiyoruz. Oturma grupları yerleştiriyoruz. Bunun yanında boya badana ve tadilat işlerini de yapıyoruz. Yaptığımız bu hizmetlerden büyük haz alıyoruz. Çünkü bu hizmetleri ibadet bilinciyle yapıyoruz. İhtiyacını belediyemize bildiren camilere elimizdeki tüm imkânları kullanmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.


Camilerin bahçelerindeki oturma ve dinlenme alanları görsel güzellikler ile zenginleştirilerek sert zeminlerine de parke taş döşemesi yaptırılıp, modernize ediliyor.


Yapılan düzenlemeler ile halkın daha fazla camii çevresinde vakit geçirmesi planlanırken kısmen biten yeşil alanlarla da ‘Yeşil bir Bingöl’ hedefleniyor.


Ayrıca il genelinde ihtiyaç görülen camilerin bahçelerine oturma bankları yerleştirilerek camii cemaatinin ve Yaz Kuran Kursu öğrencilerinin sıcak yaz günlerinde korunması cami bahçesinde namaz vakitlerini serin bir ortamda oturarak beklemelerine olanak sağlayacak.



Bingöl Belediyesi




Geri Dön