Kent Haberleri

Bingöl'deki deprem sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan stres transferi uyarısı!

Yer bilimcilerin sıklıkla işaret ettiği Bingöl'de dün akşam saatlerinde 4.2 büyüklüğünde deprem yaşandı. Meydana gelen deprem sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan stres transferi uyarısı geldi

Deprem uzmanlarının sıklıkla işaret ettiği Bingöl Karlıova'da dün deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yaptığı açıklamada dün saat 18.27'de Bingöl Karlıova'da 4.2 büyüklüğünde gerçekleştiğini duyurdu. 

Yer bilimciler sık sık Kuzey Anadolu Fay Zonu'nun sismik boşluğu olan Yedisu segmenti ile Doğu Anadolu Fay Zonu sebebiyle Bingöl ve çevresi için deprem uyarısı yapıyordu. Bingöl'de meydana gelen deprem sonrasında Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan da açıklama geldi.

Osman Bektaş resmi sosyal medya hesabı https://x.com/profobektas üzerinden yaptığı paylaşımda Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu faylarının oluşturduğu bloklar üzerinde gecikmeli stres transferiyle deprem kümesi oluştuğunu söyledi. Osman Bektaş ayrıca paylaşımında Kahramanmaraş merkezli depremlerin bu deprem kümesinin daha da büyümesine neden olabileceğini de dile getirdi.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'ın paylaşımı şu şekilde:

4,2 BİNGOL- KARLIOVA DEPREMİ
Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu Faylarının oluşturduğu bloklar üzerinde gecikmeli stres transferiyle deprem kümesi oluşmaktadır (1966 ve 1971 6,8 depremleri). 7,8 ve 7,5 Maraş depremleri bu deprem kümesinin daha da büyümesine neden olabilecektir.

 

Gram, çeyrek, tam altında 7.5 şiddetinde deprem! İşte 27 Temmuz 2024 canlı altın fiyatları!

Prof. Naci Görür Bingöl depremini değerlendirerek; "çok can sıkıcı"ifadesini kullandı...

İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökce değerlendirdi! İmar afları kentlerimizi dirençli hale getiremez...