Kent Haberleri

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan o şehir için yeni uyarı: Deprem tehlikesi arttı!

Yer bilimcilerin sıklıkla işaret ettiği Bursa'da saat 05.05'te 4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Meydana gelen deprem sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan konu ile ilgili açıklama geldi. İşte Osman Bektaş'ın o paylaşımı...

 


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Bursa'da saat 05.05'te 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Söz konusu depremin 4,69 kilometre derinlikte meydana geldiği kaydedildi.

Bursa'da meydana gelen deprem sonrasında Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan da açıklama geldi.

Osman Bektaş resmi sosyal medya hesabı https://x.com/profobektas üzerinden yaptığı paylaşımda Kuzey Anadolu Fayı'nın Kuzey Kolundaki 1999 İzmit-Düzce depremlerinden sonra geçen 25 yıl içerisinde stres transferi sonucu Güney Kolda  depremsellikte artış görüldüğünü belirterek, "Güney koldaki 1944 Edremit, 1953 Yenice, 1964 Gönen ve 2024 Büyük Orhan depremlerini dikkate alırsak aynı sismik kuşakta batıdan doğuya depremselliğin göç ettiğini söylemek mümkündür. Bu senaryo doğru ise 1855 de büyük deprem yaşayan Bursa için deprem tehlikesinin artmış olabileceğini söylemek mümkündür." ifadelerini kullandı.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'ın paylaşımı şu şekilde:


M4 BURSA-BÜYÜKORHAN DEPREMİ
Kuzey Anadolu Fayı'nın  Kuzey Kolundaki 1999 İzmit-Düzce depremlerinden sonra geçen 25 yıl içerisinde stres transferi sonucu Güney Kolda  depremsellikte artış görülmüştür. Güney koldaki 1944 Edremit, 1953 Yenice, 1964 Gönen ve 2024 Büyük Orhan depremlerini dikkate alırsak aynı sismik kuşakta batıdan doğuya depremselliğin göç ettiğini söylemek mümkündür.

Bu senaryo doğru ise 1855 de büyük deprem yaşayan Bursa için deprem tehlikesinin artmış olabileceğini söylemek mümkündür.

 

Demir fiyatları 3 yılda yüzde 243 artarken, çimento fiyatları yüzde 750 arttı!

Gayrimenkul yatırımında işin kaymağını önce toprak yatırımcısı yer!

Doğalgazda zam furyası! 5 yılda yüzde 500’e dayandı!