Kent Haberleri

Geçtiğimiz gün deprem olmuştu, Prof. Dr. Osman Bektaş fay hattını işaret etti: Sahildeki illere uyarı! 

Giresun açıklarında dün öğle saatlerinde 3.9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Osman Bektaş fay hattını işaret eti ve sahil illerini uyardı. İşte o açıklama...

Son zamanlarda Türkiye'nin dört bir yanında peş peşe depremler meydana geliyor. Son olarak dün Giresun açıklarında bir deprem meydana geldi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Giresun'daki depremin büyüklüğünü 3.6, Kandilli ise 3.9 şeklinde açıkladı. Söz konusu deprem, vatandaşlarda paniğe neden oldu. 

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Giresun'daki depremden sonra https://x.com/profobektas resmi X sosyal medya hesabından önemli bir paylaşım yaptı. 

Prof. Dr. Osman Bektaş, söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"KARADENİZ FAYI

M 3,9 Giresun depremiyle doğu Karadeniz sahil illerini tehdit ediyor. Karadeniz Levhası kuzeyde KAFKAS, güneyde KUZEY ANADOLU  levha sınırı faylarıyla sınırlandırılmıştır.

Karadeniz Fayı ise Karadeniz Levhası içerisinde yeralır.

Levha sınırı fayları 100-1000 yıl tekrarlanma süresine sahipken levha içi faylar 1000-10000 yıl tekrarlanma süresine sahiptir.

Ancak Karadeniz Fayı segmentlerinin hızları ve son yıkıcı depremleri hakkında bilgimiz yoktur.

Sahil, zemin deprem büyütme özelliği ve heyelan tehlikesine sahiptir."

Prof. Dr. Osman Bektaş'ın gerçekleştirdiği bu açıklamaya, bir vatandaş şu yorumu yaptı: 

"Sayın hocam deprem ilçemizin 20 km açığında oldu.Alttan güçlü bir hareketle sağa sola sallandık. Doğu Karadeniz konusunda fay takibi , sensörler ve bu konuda ki araştırmalar sizce yeterli mi. Artık bu konuda yöneticilerin Doğu Karadenizi ciddiye alması gerekmez mi?"

Bunların yanı sıra Türkiye'de 2024'ün ilk yarısında en büyüğü 5,6 büyüklüğünde 17 bin 343 deprem olduğu açıklandı. Bu kapsamda ilk 6 ayda 94 tanesi 4,0-4,9 büyüklüğü arasında, 5 tanesi 5,0-5,9 büyüklüğü arasında olacak şekilde deprem kaydedildi. 

2024'ün ilk altı ayında meydana gelen en büyük deprem, 18 Nisan'da 5,6 büyüklüğündeki Sulusaray-Tokat depremi oldu ve söz konusuu depremde Tokat'ta 5 kişinin yaralandığı, 20 ev ve iki minarenin yıkıldığı, 283 binanın hasar gördüğü, depremden etkilenen Yozgat'ta da 1 binanın yıkıldığı ve 169 binada hasar olduğu belirtildi. 

Ev sahibinin kiracılı evine ödediği para 6 aylık kira bedelini aştı!  Ev sahibi isyan etti: 'üstüne para veriyorum'

Medipol'ün Esenler’deki binasını imar planına aykırı şekilde üç kat yükselttiği iddia edildi!

Belediyeler, 2 şehirde 2 arsa ile 3 bina satıyor! Fiyatlar 60 milyon TL'yi aşıyor!