Kent Haberleri

Deprem uzmanı 4 ili işaret etti! 7'den büyük deprem olur mu? 

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, geçtiğimiz gün meydana gelen 4 büyüklüğündeki Tokat depremini işaret etti ve 4 ile dikkat çekti. İşte Bektaş'ın o açıklaması... 

Çarşamba akşamı Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetim (AFAD) Başkanlığı verilerine göre, saat 23.20'de merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesinde yaşanan depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklandı. 

Çevre şehirlerden de hissedilen deprem, vatandaşların tedirgin olmasına ve sokaklara dökülmesine neden oldu. Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, şu ana kadar olumsuz bir durum belirlenmediğine, AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma ve diğer kurumlar sahada araştırmalarını sürdürdüğüne dikkat çekti. 

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş ise, Tokat depreminin ardından önemli uyarılarda bulundu. 

Prof. Dr. Osman Bektaş, https://x.com/profobektas resmi X sosyal medya hesabından Tokat depremi ile ilgili şunları söyledi: 

"M4 SULUSARAY- TOKAT DEPREMİ

Yıkıcı olmayan, ancak 7'den küçük deprem üretebilecek levha içi bir fay tarafından üretilmiştir.
Bir süredir devam eden Tokat- Corum ve Adana-Mersin orta büyüklükteki levha içi depremleri levha sınırı olan Doğu Anadolu Fayının M 7,8 depremi sonucudur."

Jeoloji Mühendisi Osman Bektaş, Tokat depremini değerlendirdiği açıklamasında, Tokat'ı işaret ettiği Haziran ayının son günlerdeki bir paylaşımını alıntıladı. 

Söz konusu paylaşımda 4 büyüklüğündeki Mersin depremi ile ilgili şu bilgiler yer alıyor: 

"M4 MERSİN DEPREMİ

Sol yönlü Doğu Anadolu Fay Sistemine bağlı 7,8 ve 7,5 Maraş deprem çifti Kuzey Anadolu Fay Sisteminide çalıştırarak karşılıklı olarak Malatya-Adana-Mersin ve Amasya-Çorum-Tokat levha içi depremlerine neden oluyor. 
Levha içi faylar 7 den küçük deprem üretebilir."

Bektaş, ondan bir önceki açıklamasında da 4,4 ÇORUM- MECİTÖZÜ DEPREMİ

1938 Kırşehir 6,8 depremini oluşturan sağ yönlü fay zonu ile 1939 Erzincan 7,9 depremini oluşturan sağ yönlü Kuzey Anadolu Fayının oluşturduğu sırasıyla, levha içi ve levha sınırı fay sistemi 2023 yılından bu yana M 4-5 büyüklüğunde depremler üretiyor" bilgilerini verdi. 

Kiralık konut piyasasına yeni 'talep dalgası' geliyor!

Merkez Bankası resmen değiştirdi. Dolarda az kalsın deprem...

Aidat ödemede sıkıntı çıkaran ve ödemeyen kiracıya ne yapılabilir?