25 / 07 / 2024

Aidat ödemede sıkıntı çıkaran ve ödemeyen kiracıya ne yapılabilir?

Aidat ödemede sıkıntı çıkaran ve ödemeyen kiracıya ne yapılabilir?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sorunların yanı sıra binalarda meydana gelen problemler de sıkıntı yaratmaktadır. Buna göre, binada oturan herkesin bina giderleri için düzenli aidat ödemesi gerekmektedir. Aidatını ödemeyen kiracıya ne yapılır? 


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Binada oturan herkesin belirlenen aidat ödemesini yapması gerekiyor. Kiracılar bu noktada aidatını ödemezse yapılabilecek bir takım işlemler bulunuyor. İlk olarak mülk sahibi aidat borcu için kiracıyı yasal yollarla şikayet edebilir. Borcun ödenmemeye devam etmesi halinde tahliye yoluna da başvuru yapabiliyorlar.

Kiracıya aidatın ödenmemesi durumunda ihtarname gönderilmişse, olası bir tahliye davasında bu durum ev sahibinin işine yaratacağı kaydedildi.

KİRACI AİDATINI ÖDEMEZSE

Kiracı aidatını ödemezse, ev sahiplerinin ilk olarak hatırlatma yapması, uyarması gerekiyor. usakgundem.com'da yer alan içeriğe göre; Her zaman ilk tercih edilecek yolun sağlıklı ve doğru bir iletişim olduğu unutulmamalıdır. Fakat, bu yolların işe yaramaması halinde direkt olarak yasal yollara başvurulabilir.

Aidat ödemede sıkıntı çıkaran ve ödemeyen kiracıya ne yapılabilir?

AİDAT ÖDEMESİ ZORUNLU MU?

Binalarda olan giderlerin karşılanması amacıyla toplanan paralar aidat olarak tanımlanıyor. Binadaki boş daireden bile aidat alınması gerekiyor. Aidatları dairede oturan kişilerin ödemesi gerekmektedir. Yani dairede kiracı varsa kiracı, ev sahibi oturuyorsa ev sahibinin ödemesi gerekiyor. Daire boş duruyorsa, yine ev sahibinin aidatını ödemesi gerekmektedir. Apartman yönetimi aidat borcunu ödemeyen kişiler için dava açabiliyor. Kiracının aidat ödememesi halinde ödemeyi ev sahibinin yapması gerekmektedir. Kira kontratına bu yönde bir maddenin olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir.

Aidatını ödemeyen kiracıya ihtarname gönderilmesine rağmen ödeme yapılmıyorsa ikinci ihtarname çekilir ve son olarak icra takibi başlatılabilir. Ancak işlerin bu duruma gelmesini engelleyebilmek adına düzenli olarak aidat ödeme tarihlerinin hatırlatılması ve sağlıklı bir iletişim kurulması önerilmektedir.

Ev sahipleri kiradaki evlerini geçim kaynağı olarak görüyor! Kiralar asgari ücretin yarısını geçmemeli!

Zam sınırının kalkmasıyla uçuşa geçen kira bedelleri ev sahibi kiracı davalarını artıracak!

Kiracıların yeni oyunu: Kiralık ev tutabilmek için para karşılığında memur kefil arıyorlar!

Kiralara yüzde 25 zam sınırının yarattığı sorunlar hemen çözülmeyecek! Şu an bile ev sahibi de kiracı da memnun değil!


Geri Dön