28 / 04 / 2024

Bingöl'e şehir hastanesi müjdesi!

Bingöl'e şehir hastanesi müjdesi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Bingöl'de inşa edilecek şehir hastanesi için ihale çalışmalarının yapıldığını dile getirdi. 



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, önceki gün, Ilıcalar beldesindeki Cevdet Yılmaz Parkı'nda düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yılmaz, Bingöl'de inşa edilecek şehir hastanesi ve sanayi sitesi için açıklamalarda bulundu. 

İlerleyen dönemde istihdam konusuna öncelik vereceklerini belirten Yılmaz, "Türkiye'nin en büyük küçük sanayi sitesi şu anda Bingöl'de yapılıyor. Yanlış hatırlamıyorsam 501 atölyesi olan devasa bir Küçük Sanayi Sitesi bu, Solhan yolu üzerinde. Bittiği zaman 4-5 bin insan orada çalışacak. Bingöl'ün hakikaten bir üretim üssü olacak orası. Çok önemli bir yer, arsa tahsisinden ödenek tahsisinden her konularıyla ilgilendik ve bu noktalara geldi çok şükür." ifadelerini kullandı.

Bingöl e şehir hastanesi müjdesi!

Bingöl'de 400-500 yataklı yeni bir hastanenin ihale edileceğini aktaran Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu: 

"Mevcut hastanedeki 250 yatakla birleşince 700-750 yataklı şehir Hastanesi niteliğinde bir hastanemiz olacak. O zaman bugün şikayet edilen bir takımı hususular ortadan kalkmış olacak ve Allah'ın izniyle vatandaşımız hizmet alacak. Dışarıya sevkler de daha da azalacak. Ben şunu da iddialı söylüyorum, okullarımıza bakın, kesinlikle metropol şehirlerden fiziki şartlarımız daha iyi durumda. Buna rağmen yenilemeye devam ediyoruz. Eksik olmaz mı bir yolda, bir köyde bir eksik olabilir. Ama geçmişle mukayese edilemez bir fark var. Muazzam bir yatırım yaptık gerçekten. Vatandaş şikayetini söylesin eleştirisini yapsın dinleyin sabırla dinleyin. Vatandaş haklıdır bizim patronunuz vatandaştır. Dinleyeceği ve güzel bir üslupla vatandaşımıza cevap vereceğiz, anlatacağız. Mükemmellik Cenab-ı Allah'a mahsustur, eksiklerimiz olabilir vatandaşın eleştirilerini sabırla dinleyeceğiz. Bazen bilgisizlikten kaynaklanabilir vatandaşın söylediği şeyler o zaman bilgilendireceğiz bazen de bilgisizlikten değil bayağı bizim bir eksiğimiz de kaynaklanıyor olabilir o zaman da gereğini yapacağız ektiğimizde gidermeye çalışacağız."

Bingöl'de yapı stokunun yüzde 80'i yenilendi!


Geri Dön