Ekonomi

Binlerce sözleşmeli çalışanın kadro mesaisinde son durum! İşte detaylar!

Sözleşmeli personel kadroyu beklemeye devam ediyor. Peki düzenlemede son durum ne? İşte detaylar!Düzenlemede sona yaklaşılırken, sözleşmeli personele kadro çalışmasının kapsamı ve koşulları ile ilgili mesaisi hala devam ediyor

Kamuda çalışan 568 bin 368 sözleşmeli personelin kadro bekleyişi sürüyor. Düzenlemede sona yaklaşılırken, sözleşmeli personele kadro çalışmasının kapsamı ve koşulları ile ilgili mesaisi hala devam ediyor.

İşte düzenlemeye dair merak edilen detaylar ve son durum…

Kamuda çalışan 568 bin 368 sözleşmeli personel merakla çıkacak düzenlemeyi bekliyor. Yetkili sendika Memur-Sen'in de görüşü alınarak çalışma tamamlanacak ve bundan sonra da dosyanın, açılır açılmaz Meclis'e sunulması beklenecek. Sözleşmeli personele kadro düzenlemesi hükümetin öncelik verdiği konular arasında bulunuyor. Son olarak bakıldığında 568 bin 368 sözleşmeli personel kadro beklediği belirlendi. Gözler düzenlemenin kapsamının ne olacağı kısmına kilitlendi.

TRT Haber'in haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde oluşturulan özel ekip çalışmaları son sürat devam ediyor. Bakan Vedat Bilgin, geçen hafta Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'ı kabul etti. Görüşmede sözleşmelilerin durumu incelendi ve sendikanın talepleri dinlendi.

"SOSYAL GÜVENCE FARKI ORTADAN KALKIYOR”

Merakla sorulan sözleşmeliler kadroya geçiş ile hangi haklara sahip olacak? sorusunun yanıtını da AYBÜ Öğretim Üyesi Tarkan Zengin şöyle veriyor;

"Sözleşmeli memur kadroya geçtiğinde sosyal güvencelerinin farklı olması ayrımı ortadan kalkmış olacak, tayin terfi izin haklarında kadrolu memurlar ile eşitlenmiş olacak. Kadroya girdiklerinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına girme hakları da kazanılmış olacak."

Detayları netleştirmek için sözleşmeli personele kadro mesaisi sürüyor. Bakanlık ve Memur-Sen yetkililerinden oluşan heyetler salı günü bir araya gelecek. Teknik heyetler görüş alışverişi içinde olacak. Ortak noktalar belirlenecek. Hedef, kamudaki sözleşmeli personele kadro düzenlemesini gelecek ay Meclis'e sunmaktır."

İstanbul’da aylık doğalgaz faturası ne kadar gelir? 100 metrekare eve doğal gaz faturası ne kadar gelir?

Emekliler kuyruk olacak! Emekli maaşı olan herkese anında 8.250 TL ödeme! 3 gün içinde hesaplarda!

Vakıfbank’tan emeklilerin içini ferahlatan yeni atılım! Ek ödeme verilecek! İşte tutarlar!