28 / 04 / 2024

'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarih verildi! 

'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarih verildi! 

Araç alacaklara zam uyarısı yapıldı. 'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarihi verildi! Peki sıfır araçlara zam ne zaman yapılacak? İşte detaylar...



2024 yılının gelmesiyle birlikte zam haberleri de peş peşe geliyor. Bilindiği üzere Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile ikinci el araç satışlarındaki "6 ay ve 6 bin kilometre" koşulu ve ilan kısıtlamasının süresi 6 ay daha uzatıldı. 

İkinci el araç satışlarındaki "6 ay ve 6 bin kilometre" şartı ve ilan kısıtlaması süresinin uzatılması piyasaya pozitif yansırken sıfır otomobillerde zam için tarih verildi.

1 Ocak 2024 tarihi ile birlikte sona erecek uygulama, 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek.

"YÜZDE 20-25 ORANINDA DÜŞÜŞ OLDU"

Habertürk'in haberine göre Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, bu uzatmanın olumlu bir adım olduğunu kaydetti.


Erkoç, "Bu uygulamalardan sonra sıfır araçlar gerçek değerine indi. Sıfır araçlar inince 2. el araçlar da gerçek değerine gelmiş oldu. Şu anda piyasada yüzde 20-25 oranında bir düşüş oldu" şeklinde konuştu.

Ticaret Bakanlığı'nın 2.el araçların ticaretine dair yaptığı yönetmelik değişikliği, sektörde yeni bir dönemi başlatırken Erkoç, döviz kurunun artmasının etkilerine dikkat çekti.

 Bir an evvel araçlarını alsın ... Sıfır otomobilde zam için tarih verildi! 

"BİR AN EVVEL ARAÇLARINI ALSINLAR"

Erkoç, sıfır otomobillerde zam için tarih vererek eğer kur yükselmeye devam ederse fiyatların da kesinlikle etkileneceğine dikkat çekerek "Bu yüzden gerçek ihtiyaç sahipleri araç almak isteyenler bir an evvel araçlarını alsın diyoruz. Yılbaşından sonra Ocak ayının 15’inden sonra fiyatların yine yükselebileceğini düşünüyoruz." dedi.

Öte yandan Quick Finans’ın yayınladığı ikinci el Oto Raporu’nun 2023 yılı kasım ayı verilerinin yer aldığı güncel sayısında, sektöre ilişkin önemli trendler paylaşıldı.

0 kilometre araçlar için distribütör firmaların yaptıkları kampanyalar bireysel müşterileri cezbetmeyi başarırken ikinci el aracını takasta kullanmak isteyenler bekledikleri fiyata ulaşamadı.

Aracını yenilemek isteyen vatandaşlar takasa ikinci el araçlarını vermekte zorlanınca ikinci el araçlarında fiyat indirimlerini hızlandırdı. İkinci el araç piyasasında araç bolluğu artarken düşen fiyatlar satışların belli bir seviyenin altına inmesini önledi. ikinci el araçlarını satmak isteyen bireysel müşteriler kasım ayında yüzde 32 fiyat düşüşüne gitti.

Yatırımcılar, İstanbul'da ticari gayrimenkule yöneldi!

Asgari ücrette zam pazarlığı yarın başlıyor! Milyonları ilgilendiriyor! 2024 asgari ücret ne kadar olacak? 


Geri Dön