30 / 04 / 2024

Yatırımcılar, İstanbul'da ticari gayrimenkule yöneldi!

Yatırımcılar, İstanbul'da ticari gayrimenkule yöneldi!

Ticari gayrimenkul yatırımında da hareketlilik devam ediyor. Uzmanlara göre, kentte ticaret devam ettiği sürece, gayrimenkul sektörünün hareketliliği de bitmeyecek.



Uzmanlar, bazı dönemlerde yavaşlama olsa da Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında yer alan inşaat sektöründe yavaşlama olmayacağını belirtiyor. Bu noktada ayrıca ticari gayrimenkul yatırımında da hareketlilik devam ediyor.

İstanbul ticaretin kalbi ve sürekli yükselen girişimler, kendilerine çalışma olanağı olarak da çağın gereklerine uygun çözümler üretiyor.

Yatırımcılar son dönemde ticari gayrimenkul yatırımına yöneldi. Yüksek gelir potansiyeli ve uzun vadeli stabil gelir avantajı yatırımcılara cazip geliyor.

Ensonhaber.com'da yer alan detaylara göre, Türkiye’nin içerisinde olduğu enflasyonist ortamda, yatırımcılar kârlı ve güvenli yatırım araçlarına yönelmeye başladı.

Kriz dönemlerinde en güvenli liman olarak bilinen, yatırımın geri dönüşü ve kârlılığı olarak makul bir seçim olan gayrimenkul sektöründe, konut satış rakamlarında gerileme yaşanırken, ticari gayrimenkul üreten projelerde hareketlilik devam ediyor.

Yatırımcılar, İstanbul da ticari gayrimenkule yöneldi!

İSTANBUL'DA TİCARİ ÜNİTE İHTİYACI ARTARAK DEVAM EDECEK

Uzmanlara göre, İstanbul’da ticaret devam ettiği sürece, gayrimenkul sektörünün hareketliliği de sürecek.

Ticaretin göbeği olan İstanbul'da ticari alanlarının yenilenme ihtiyacını her zaman vurgulanıyor. Bu ihtiyaca karşı olarak, esnaf da gayrimenkul yatırımcısının yanında, iş hayatını yenileme ihtiyacı duyuyor. Ticareti hızlandıracak, zamandan tasarruf sağlayacak yenilenmiş yapılara ihtiyaçlar var.

Uzmanlara göre, ticari gayrimenkul satın alırken, amortisman süreleri gibi ekonomik koşullara önem verildiği kadar, mimari çözümlere de dikkat edilmesi gerekiyor.

Ticari ünitelerde fonksiyonellik, teslimin ardından yönetim gibi detaylar önemli. Eğer bir dükkan satın alınıyorsa burada tavan yüksekliği, depo alanları, giriş-çıkış imkanları gibi ayrıntılar önemliyken, ofis satın alınırken modüler yapıya elverişli mimariden concierge hizmetlerine kadar avantajlar önemli hale geliyor.

Türkiye genelinde tarla, arsa, ticari gayrimenkul satışlarında 2023 yılının 10 ayında 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların ocak-ekim dönemi rekoru kırıldı.

Arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışları 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların en yüksek Ocak-Ekim dönemi rakamına ulaştı. 2022 yılının aynı döneminde bu rakam 1 milyon 391 bin 787 olarak gerçekleşmişti. Artış oranı yüzde 2,5 oldu. Konuttaki azalışa rağmen diğer gayrimenkul türlerindeki yükseliş dikkati çekti.
Asgari ücrette zam pazarlığı yarın başlıyor! Milyonları ilgilendiriyor! 2024 asgari ücret ne kadar olacak? 

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!


Geri Dön