06 / 05 / 2024

Bir destekte deprem bölgesindeki kiracılara geldi! 60 bin lira yardım yapılacak

Bir destekte deprem bölgesindeki kiracılara geldi! 60 bin lira yardım yapılacak

Kahramanmaraş ve 15 gün sonra Hatay olmak üzere Türkiye büyük bir deprem kuşağına tutuldu. Kaybettiğimiz canlar ve ortaya çıkan maddi ahsarın yaraları sarılmaya çalışılıyor.Her kurum kendine düşen görevi yaparken deprem bölgesinde evini kaybedenlere de destekler açıklanmaya başladı.



Kahramanmaraş başta olmak üzere çevrede bulunan diğer on bir ili etkileyen zelzelede birçok bina çöktü. 

Binlerce kişinin evsiz kalmasına sebep  olan zelzelenin akabinden yardım kararları alındı. 


Evini elzelede kaybeden ev sahipleri ve kiracılara destek ödemeleri yapılacak. Diğer yandan bazı afetzedelerin borçları silinecek.

60 bin TL yardım yapılacak 

ATV Haber'de yer alan habere göre, desteklerden faydalanmak için kira kontratı bulunma şartı aranmayacak.Destekten yararlanmak için hesap açma ya da kira kontratı gerekmiyor.  
Ödemeler T.C. Kimlik Numarasına göre yapılacak.
Afetzedelere karşılıksız, barınma ve taşınma desteği sunulacak. Bir sene boyunca ev sahiplerine 60 bin TL, kiracılara ise 24 bin TL bedelinde kira yardımı sunulacak. 
Kamu bankaları, elzelede hayatını yitiren kişilerin kredi borçlarını silecek. 


Depremde ağır hasar alan il ve ilçelerde ikamet eden kişilerin kredi borçları 6 ay, bölgedeki diğer yerlerdeyse 1 ay süreyle ertelenecek.

"Enkaz", genellikle bir kazada, doğal afette veya savaşta meydana gelen hasar sonucu oluşan yıkıntı veya artık parçaları ifade eder.

Bir destekte deprem bölgesindeki kiracılara geldi! 60 bin lira yardım yapılacak

 Bu terim, yıkıntıların toplandığı yer veya yapıların harabeleri için de kullanılır. Enkaz sözcüğü, yıkıntıların neden olduğu üzücü 
olaylara atıfta bulunarak, genellikle kayıp, yıkım ve acıyı çağrıştırır.


Geri Dön